The Mandalorian geçen yıl yayınlandığında dizideki bazı replikler Star Wars klasikleri haline geldi. “This is the Way” ve “I have spoken” hiç şüphesiz “Ben senin babanım” gibi ikonik Star Wars diyalogları sınıfına hemen katıldı.

İkinci Sezon 30 Ekim’de yayınlanana kadar The Mandalorian’ın ilk sezonundan söylerken kendimizi tekrar etmekten alıkoyamadığımız en sevilen 20 diyaloğu paylaşmak istedik.

1. “Seni ısıtabilirim ya da soğuğa götürebilirim.” 

Mandalorian dilini duyduğumuz ilk diyaloglardan biri bize onun hakkında çok şey anlatıyor. İşi tamamlamak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli, ancak hedefine deneyimi biraz daha keyifli hale getirme şansı veriyor. (Bölüm 1 “The Mandalorian”)

2. “Life Day için özgür olmayı, belki de ailenin yanına bile gidebileceğimi umuyordum… ama sanırım bu bu yıl olmayacak.” – The Mythrol

Life Day’in bu nadir sözü, biraz uğursuz olmaktan çok daha fazlasıdır, ancak bunu kabul edeceğiz. (Bölüm 1 “The Mandalorian”)

3. “Bu ihtimalleri seviyorum.” The Mandalorian

Bu gergin alışverişte Mandalorian’ın sayıca az olsa bile geri adım atmadığını öğreniyoruz. (Bölüm 1 “The Mandalorian”)

4. “Sana yardım edeceğim. Son sözüm bu. / I will help you. I have spoken.– Kuiil

Star Wars hayranları tarafından sürekli tekrarlanan “I have spoken.” cümlesi Kuiil’in sağlam inançlarını ve soğukkanlı tavrını gösteriyor. Söyleyen bir Mandalorian bile olsa kararını verdikten sonra hiçbir şey yolunu değiştiremez. (Bölüm 1 “The Mandalorian”)

5. “Kendi kendini yok etmeyi başlatacağım.” – IG-11

Mandalorian droidlere güvenmediği kadar bir blaster çatışmasında olasılıklar kendilerine karşı olduğunda IG-11’in onu desteklemesi gerektiğini biliyor. Her ne kadar suikast droidinin tek parça halinde kalmasını istese de bu isteği sıcak çatışmanın ortasında sadece gülünç bir ertelemeydi. (Bölüm 1 “The Mandalorian”)

6. “Ben bir Mandalor’um. Silahlar benim inancımın bir parçası.” – The Mandalorian

Bu satır sadece hemen akılda kalmakla kalmaz, aynı zamanda Mandalorların az kelimeyle mükemmel bir özetidir. (Bölüm 2 “The Child”)

7.SOOGAA!” — Jawa’lar

Yumurta! Yumurta! (Bölüm 2 “The Child”)

8. “Yol budur. / This is the Way.” – Zırhçı

Bir başka anlık klasik olan “Yol Budur”, inançlarını korumaya ve yaşam tarzlarının ayakta kalmasını sağlamaya yemin eden bu özel Mandalor mezhebinin inancını yansıtıyor. Dizi boyunca küçük parçalar halinde ortaya çıkan bu mantranın kararlı tonlaması bize bu Mandalor’ların ne olursa olsun onu onurlandıracağını gösteriyor. (Bölüm 3 “The Sin”)

9. “Bir şeylere dokunmayı bırak.” – The Mandalorian

Binlerce memeye ilham olan sahne. Çocuğun (Bebek Yoda) bir çocuk gibi davrandığını görmek hem eğlenceli hem de heyecan verici. (Bölüm 4 “Sanctuary”)

10. “Kötü haber. Artık burada yaşayamazsın.” – The Mandalorian

Mandalorlu kelimeleri küçümseyen biri değil. Sorgan köyü sakinlerinin keşfettiği gibi elini sıkmadan kötü haberi verecekti. Ama şımartmaya eğilimli olmasa bile Mando’nun kalbi doğru yerdedir. (Bölüm 4 “Sanctuary”)

11. “Ölüsü işimize yaramaz.” – The Mandalorian

Bu diyalog size tanıdık gelebilir. Boba Fett’in The Empire Strikes Back’de mırıldandığı bir ifadeye benzer şekilde, bu cümle o kötü şöhretli ödül avcısına bir selamdır. (Bölüm 5 “The Gunslinger”)

12. “Adın efsanevi olacak.” – Fennec Shand

Fennec Shand rakipsiz bir keskin nişancı ve paralı asker olduğu için sadece tehlikeli değil, ayrıca son derece zeki ve yetenekli. Çaylak ödül avcısı Toro Calican’a, Shand’ın hiç beklemediği bir şekilde oyunu tamamen değiştiren bir dava açar. (Bölüm 5 “The Gunslinger”)

13. “Çok iyi olduğu da söylenemez.” – The Mandalorian

Mando savaşta hesaba katılması gereken bir güç olabilir ancak eski bir İmparatorluk keskin nişancısına yapıtığı bu hakaret sadece vahşiliktir. (Bölüm 6 “The Prisoner”)

14. “Varım.” – Cara Dune

Cara’nın İmparatorluğa karşı bitmeyen kini Mandalorian’la yaptığı bu alışverişte ortaya çıkıyor. Eski shock trooper tehlike karşısında kayıtsız kalıyor. İyi bir sebep olmadan bir çatışmaya koşacak kadar aptal değil. İmparatorluk ile savaşmak her zaman iyi bir nedendir. (Bölüm 7 “The Reckoning”)

15. “Çay isteyen var mı?” – IG-11

IG-11’in ruhsuz bir katil olarak geçmişi bu tatlı cümleyle yan yana geliyor. Kuiil onu tamir edip yeniden programladığından beri yepyeni bir droid olan bu IG birimi artık türünün tek örneği. (Bölüm 7 “The Reckoning”)

16. “Bebeği görmek istiyorum.” – Müşteri

Müşteri hepimizin düşündüğünü söylüyor. (Bölüm 7 “The Reckoning”)

17. “Sözünü kestiği için bir memuru öldürdü. Bu biraz zaman alabilir.” – İletişim Operatörü

Moff Gideon’un ondan önce gelen bir itibarı var ve bu sahnede aksiyondan uzak nedeninin sadece bir sebebini duyuyoruz. İki keşif askeri kendi durumlarını ciddiye almıyor olabilir ancak Gideon’un soğuk ve hesaplı olmasının her zaman ciddi olduğunu gösterdiğinden emin olabilirsiniz. (Bölüm 8 “Redemption”)

18. “Bu bir öğreti.” – The Mandalorian

Bu vahiy, Mandalor ve klanlarının kaderi hakkında birkaç umut verici ipucundan biridir. (Bölüm 8 “Redemption”)

19. “Sen iki kişilik bir klansın.” – Zırhçı

Bu beyan Mandalorian’ı inanca göre Çocuğa (Bebek Yoda) bağlamakla kalmaz aynı zamanda kaderlerinin tanıştıkları ilk andan beri hemen hemen birbirine bağlı olduğunu onaylar. (Bölüm 8 “Redemption”)

20. “Hadi bebeğim! Sihirli el şeyini yap.” – Greef Karga

Greef pratik bir adam. Ancak küçük Çocuğun lonca patronunda ortaya çıkardığı eğlenceli tarafı seviyoruz. (Bölüm 8 “Redemption”)

Daha fazla The Mandalorian içeriği için takipte kalın!
KaynakStarWars.com
Önceki İçerikMarvel Star Wars #7’de Tarkin Saldırıya Hazırlanıyor
Sonraki İçerikDisney+ Almanya The Mandalorian sezon 2 için Rosario Dawson ve Timothy Olyphant’ı onaylıyor gibi görünüyor!
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.