StarWars.com The Clone Wars‘un dokuzuncu bölümü “Unutulmayan Eski Dostlar” için beş maddeden oluşa bir analiz yayınladı.

Sonun başlangıcına hoş geldiniz. “Unutulmayan Eski Dostlar” da Ahsoka ve Bo-Katan, Anakin Skywalker ve Obi-Wan Kenobi‘den Mandalore’yi geri almak ve Maul’u yakalamak için yardım almak üzere Cumhuriyet ile iletişim kurarlar. Ancak Coruscant’a yapılan sürpriz bir saldırı, yani Star Wars: Revenge of the Sith‘in açılış sahnesi ve Darth Sidious’un planındaki son hareket, Tano’nun arkadaşlarını ondan uzaklaştırıyor. Yine de, eski Padawan’ına sadık olan Skywalker, Rex’in ve yeni bir bölüğün Ahsoka’ya görevinde yardımcı olmasının bir yolunu buluyor. Bu arkadaşlar için hiçbir şeyin bir daha aynı olmayacağını biliyoruz. İşte bölümdeki beş önemli nokta.

1. “O kurnaz bir savaşçıydı. Ve iyi bir arkadaştı.”

Anakin burada şaşırtıcı, stratejik ve etkileyici bir gösteri sergileyerek, ayrılıkçı güçleri kandırıyor ve daha sonra savaş alanında taktik droidini kendine çekip ışın kılıcının tadına baktırıyor. Obi-Wan da çok akılda kalıcı bir giriş yapmıyor. Cody ile beraber Anakin’in gösterisini şaşkınlıkla izliyor. Dahası, gerek şakaları ve gerekse esprileriyle ikilinin gerçekte ne kadar iyi arkadaş ve ortak olduklarını hatırlatıyoruz.

2. Ahsoka’nın dönüşü.

Anakin’in Ahsoka’yı tekrar görmek için gizleyemediği mutluluk, onu ne kadar önemsediğini gösteriyor; Tano’nun Rex ile selamlaşmaları, ikisinin birbirlerine ne kadar sevgi ve saygı duyduğunu kanıtlıyor; ve klonların övgüsü, kasklarını Ahsoka’nın renklerine boyamaları, eski Padawan’ın asla unutulmadığının kanıtıdır. Ahsoka Jedi düzeninden ayrılmış olabilir, ancak arkadaşlıkları gelenek ve törenden daha güçlüdür.

3. “Yeni kadar iyiler.”

Cumhuriyet kruvazöründe Anakin, Ahsoka’ya bir hediye sunuyor: eski ışın kılıçları. Hatta Anakin mavi olması için bazı ince ayarlar bile yaptı. Sürprizle gülümseyen Ahsoka, Jedi silahlarını çalıştırır ve bir kaç hareket yapar. Anakin’in bu ince düşüncesinden etkileniyor ve bu vedalarını daha da acı bir hale getiriyor: birbirlerini derinden önemsiyorlar.

4. Mandalore için mücadele.

Mandalore kuşatması başlıyor! Klon savaş gemileri, Mandaloryalılar ve Ahsoka, Maul’un savaşçılarıyla gezegene çıkartma yaparken havada çatışıyorlar. Ahsoka düşman jetpack’lerini kesip zarif bir hassasiyetle gemiden gemiye sıçrayarak hızlı ve heyecan verici bir mücadele sergiliyor. Sinematik kalitede sürükleyici görseller var. Klon Savaşları bu anı kazandı ve kesin olan bir şey var: Bu sadece zirve The Clone Wars‘un zirvesi değil, bu Star Wars’un zirvesi.

5. “Neden buradasın?”

Metal ayak sesleri. O sessiz, neredeyse bir ses fısıltısı. Sadece o olabilirdi. Maul, Ahsoka’yı sorgulamak için Mandalore’un gizli tünellerinin gölgelerinden ortaya çıkıyor ve her zamanki gibi tehditkar. Bu tüm zamanların en iyi bölümünün başlangıcı.

The Clone Wars’un 7. sezonunun coşkusunu yaşamak için takipte kalın ve Discord kanalımıza katılarak diğer üyelerle tartışın!

KaynakStarWars.com
Önceki İçerikThe Clone Wars Bölüm 9 Eski “Unutulmayan Eski Dostlar”
Sonraki İçerikThe Clone Wars “Hayalet Çırak” ‘a İlk Bakış
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.