Yuuzhan Vong Nedir?

“Düşmanın yaptığı tüm kötülükler için karanlık değil, tam da düşman tamamen Güç’in dışında.”

– Jacen Solo

Yuuzhan Vong bambaşka bir galaksiden gelen tehditler.   Onların aslında birçok adı var. Kimilerine göre “Seçilmiş Irk” kimilerine göre “Uzaktaki Yabancılar” olarak anıldı. Ne olursa olsun galaksiye gerçek anlamda kaos saçmış varlıklardı. Tam 365 trilyon canlının ölümüne sebep olmuşlardı. İşte Vong’lar hakkında bilmeniz gereken 14 Madde.

Yazıya başlamadan önce belirtmek isteriz eğer Yuuzhan Vong hakkında detaylı bilgi istiyorsanız: Bu yazımıza bakabilirsiniz

1- Yaşadıkları savaşlardan dolayı teknolojiden nefret ederler. Kendi teknolojik icatlarını genetik mühendisiliği ile yapmaktadırlar. Tam olarak silahları, gemileri de dahil olmak üzere organiktir.

2-İsimlerinin Vong olarak kısaltılmasını hakaret sayarlar. Çünkü isimlerini inandıkları tanrılarından alırlar. İsimleri yaratıcı tanrıları Yun, yani Yuuzhan’ın çocukları anlamına gelir.

 

3-Bir Vong, bir üstünün verdiği emirleri sorgulamaz. Emir ne olursa olsun sorgularsa cezası ölümdür.

Vergere ile karşılaşan öncü Vong takımı

4-Bioteknoloji ile ürettikleri yaratıkları sayesinde, vücutlarında kullanarak kılık değiştirebilirler. Tercüme görevi yapan başka bir yaratık sayesinde, diğer ırkların dillerini konuşabilirler. Bu sayede Cumhuriyet’e ve İmpatatorluk’a sızmışlardır. İşgalden önce Galaksiyi zayıflatmışlardır.

İmparator Xandel Carivus’un aklını karıştıran Vong namı değer Nom Anor (Kapşonlu)

 

5-  Vong’lara Güç’ün tamamen dışında yaratıklardır. Güç’te tüm canlıların bir şekilde enerji formu bulunurken, Vong’larda bulunmaması onlarla karşılaşan ilk Jedi’ları korkutmuştur.

Jacen Solo ve Tsavong Lah (Battle of Duro)

6- Coruscant’ı işgal ettikten sonra ismini Yuuzhan’tar olarak değiştirmişlerdir.

Coruscant işgalinden kaçan Milenyum Şahini

 

7-Yuuzhan Vong’lar, iki droid medeniyeti olan Silentium ve Abominor’un arasındaki savaşın ortasında kalırlar. Yuuzhan Vong’un yaşayan dünyası Yuuzhan’tar onlara yaşayan silahlar yapma bilgisini verir. Ve Vong’lar iki droid medeniyetini de yenerler Yuuzhan Vong‘ların teknoloji düşmanlığı burdan başlar.

Savaş sırasında Yuuzhan Vong savaşçıları

 

8- Yuuzhan Vong‘lar sürekli fethedilecek galaksiler ararlar, fethettikleri mekanlarda ki ırkları ya yok eder ya da ya da Chazrach ırkına yaptıkları gibi köle savaşçılara dönüştürürler.

Chazrach ırkı

 

9-  Acıya mazoşim derecesinde saygı gösterirler.

Vong’lar tarafından işkenceye maruz kalan A’Sharad Hett (Gelecekte Darth Krayt)

 

10- Büyük Amiral Thrawn bilinmeyen bölgelere gönderildiği sırada burada gizli Yuuzhan Vong kuvvetleriyle karşılaşmıştır. İmparatorluğu toparlamaya çalışmasının nedenlerinden biri de, İmparatorluğun Yuuzhan Vong’a karşı Yeni Cumhuriyet’ten daha fazla şansı olacağını düşünmesidir. Malasef savaş günlerini görecek kadar yaşayamamıştır.

Büyük Amiral Thrawn

 

11-Şansölye Palpatine, Yuuzhan Vong donanmasının varlığını öğrenmiştir. Palpatine, kendi düzenini kurana kadar onları galaksi dışında tutmayı planlamıştır. Klon Savaşları bittikten sonra Palpatine bu bilgiyi üstü kapalı olsada açıklamış . Böylece İmparatorluk donanmasının savaştan sonra bile var olmasının bir nedeni daha çıkmıştır.

Palpatine

 

12- Vector Prime kitabının (Serinin ilk kitabı)  yazarı, R.A salvatore, kitabı eşine ve çocuklarına adamıştır. Salvatore, kitabın başında kendisini Han Solo’nun yerine koymasını kolaylaştırdıkları için çocuklarına teşekkür etmektedir. Yazarın da Han Solo gibi üç çocuğu vardır.

R.A Salvatore

13- Yuuzhan Vong Kast Sistemi ile yönetilyordu. Kastlar, en üst kast olan Supreme Overlord Shimrra Jamaane‘i Grand Master Luke Skywalker tıpkı babasının Count Dooku‘yu öldürdüğü gibi öldürmüştür.

Luke Skywalker ve Supreme Overlord Shimrra

 

14- Vong’lar, Tüm galaksiyi, İmparatorluk ve Cumhuriyet dahil olmak üzere birleşmeye ve savaşmaya zorlayan tek tehdittir.

Vong’ların işgal haritası

Önceki İçerikKısmi Force Friday II Listesi ‘Son Jedi’ Oyuncakları
Sonraki İçerikOrlando’da Yeni ‘Star Wars’ Dükkanı
Eren Esatoğlu
Bir Star Wars hayranı. Amatör bir yazar. aynı zamanda genç bir donanımcı. En büyük hayali ise Star Wars'u Türkiye'de ileri taşımak