Holocronlar hem Jedi hem Sith eğitimlerini- öğretimlerini taşıyabilen holografik formda değerli bilgiler içeren bilgi depolama datacon cihazlarıydı. Holocronlar avuç içi büyüklükte sadece Güç’e duyarlı kişi-kişiler kullanabilirlerdi.

Jedi Holocronları bir nevi depolama aygıtlarıydı bilinen Jedi Holocronları küp veya oniki yüzlü şeklindeydiler Clone Wars’ta gördüğümüz holocron Jedi’lara aitti o Holocron’da ise diğerlerinin aksine yerleri tespit edilmiş Güç’e duyarlı çocukların isimlerini saklamak için yapılmıştı. Sith Holocronları ise genellikle piramidal şeklinde içlerinde Karanlık taraf ve eski Sith düzenin sırlarını içeriyorlardı.

Tarihi

Yüzyıllar boyu Jedi Holocron’ların dan yüzlerce yapılmıştı. Bu eserler hem değerli dersleri hemde tarihsel imtiyazları nedeniyle değerlendiren Jedi, Holocron’lar Coruscant’taki Jedi Tapınağı arşivlerinde tutuldu. En değerli örnekler, Holocron kasasında kitlendi.

Buradan Sonra Legends

“Gücün karanlık tarafında birden fazla çırak yetiştiren her efendi aptaldır. Zamanla çıraklar güçlerini birleştirecekler ve efendilerini düşüreceklerdir. Bu kaçınılmazdır. Bu yüzden her efendinin bir çırağı olmalı.”

Darth Revan‘ın holocron’undan

En güzel verilebilecek örnek tabi ki Revan’ın Holocron’uydu bu Holocron Bane’e ilham kaynağı olmuştu.

Legends Bitiş

Order 66’dan sonra Eğitim Holocron’ların çoğu yok edildi. Jedi öğretileri çağın kalıntılarının arasında yok oldu. Kalan Holocron’lar ise Darth Vader tarafından saklandı.

#Starkiller

Önceki İçerikDisney Hissedarlar Toplantısında Son Jedi Filmi Hakkında Ayrıntılar. Luke, Rey’e: “Kimsin sen?”
Sonraki İçerikStar Wars: Galaktik Gece’ye Hazır Olun!
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.