Rogue One hakkında uzun süredir konuşulan gizem: Çekiçkafa Yıldız Gemisi’nin mürettebatına ne oldu?

(Spoiler Uyarısı) Çekiçkafa Mürettebatı, kendi gemilerini hasarlı Yıldız Destroyeri’ne vurdu, Destroyeri de diğer İmparatorluk savaş gemisine çarpıştırdı ve bu iki gemiyi Scarif’de bulunan İmparatorluk’un araştırma tesisini koruyan kalkan geçidini yok etmek için kendilerini feda ettiler.

Çekiçkafa Korveti’nin bu koca yürekli fedakarlığı olmadan Jyn Erso ve Cassian Andor’un Ölüm Yıldızı planlarını Asi filosuna iletmesi mümkün olmayacaktı. Ve bu savaşta hayranlar Çekiçkafa mürettebatının kayıplar arasında olup olmadığını merak ediyor.

Ortaya çıkıyor ki, filmin yapımcıları da bu konu hakkında tartışıyorlardı. Ve sorumuzun bir cevabı var…

Rogue One Yapım Yönetmeni ve Industrial Light and Magic Şirketi Görsel Efekt Süpervizörü John Knoll EW’ye şunları aktardı: ‘Bu bir intihar görevi mi? Bütün bu adamlar Yıldız Destroyeri ile mi gidecekler?’ gibi sorular hakkında tartışmalar vardı. Ben de bütün filikaların ve kaçış podlarının gemiden fırlatıldığı bir sahne hakkında düşünmeye başladım.’

Şunu hayal edin: Orta büyüklükteki Asi yıldız gemisi iki İmparatorluk gemisini birleştirerek onları gezegene doğru sürüyor ve bazı küçük nesneler geminin ana iskeletinden çıkıyor.
Knoll ‘Bu sahnenin bir animasyonunu hazırladık fakat Gareth [Edwards, yönetmen] bu sahneyi biraz dikkat dağıtıcı buldu, biz de bundan vazgeçtik.’ diyor.”

Ama VFX ekibi, kaçışı doğrulamak amacıyla bazı kesit sahnelerini kullanarak bu Asilerin hayatı için savaşmayı sürdürdü.

Knoll EW’ ye ‘Son sahnede Yıldız Destroyerleri’nin geçidin aşağısına doğru çarpıştığını görüyorsunuz – bu çok ince bir detay ve muhtemelen bunu anlatmak zor olacak – ancak Çekiçkafa’daki bütün filikalar o sahnede çoktan fırlatılmıştı.’ diyor. ‘Çekiçkafa mürettebatının filikalara binmesi ve hayatta kalmayı başarmasını ben kurguladım.’

Yani, Çekiçkafa mürettebatı yaşıyor! … Sayılır.
Fanların 1977’deki orijinal Star Wars’da gördüğü ise bu podların aşağıya dimdik düşmekten daha fazlasını yapamadığı.

‘Bizim hikâyemiz podları Scarif’in yüzeyine indirmesi ve yok olmak üzere olan sahil üzerinde durmaları yönündeydi. Biliyor musunuz, aslında burada o kadar da kötü değildi.’ diyor Knoll.

Ardından ölüm Yıldızı lazerini ateşler… ‘Hey, ufuktaki şu parlak şey de ne?’

Pratik görsel efektleri yapan kişi olan Knoll, animasyon süpervizörü Hal Hickel ve Neil Corbould’dan daha fazlasını EW Radio’s Behind the Scenes’de öğrenebilirsiniz.

Uzay savaşının büyük kısmı, film yapımcılarının dijital kameralarını bir belgesel ekibi gibi neredeyse her perspektife film yapmalarına izin vererek önceden koreograflanmıştı.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/302381216″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Önceki İçerikİptal Edilen Darth Maul Oyunundan İnanılmaz Konseptler
Sonraki İçerikStar Wars: Bölüm VIII – The Last Jedi (İsim Belli Oldu)
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.