2021’e yaklaştıkça, Gizli Tehlike’den yaklaşık 200 yıl öncesini keşfetmemize olanak sağlayan Lucasfilm’in yeni büyük yayın kampanyası The High Republic‘in piyasaya sürülmesi de aynı şekilde yaklaşıyor. Ocak ayında kampanyayı başlatacak ilk iki kitaptan bazı tanıtım materyallerini zaten görmüştük. Şimdi StarWars.com, Marvel Comics tarafından yayınlanacak, Cavan Scott tarafından yazılan, Ario Anindito ve Mark Morales‘in çizdiği yaklaşan çizgi roman serisinin ilk sayısı olan Star Wars: The High Republic #1‘den ilk görüntüleri özel olarak bir blog makalesiyle yayınladı.

Scott, StarWars.com’a ilk Project Luminous buluşmasına Keeve Trennis karakteriyle geldiğini söyledi. Sanat ekibiyle yaptığı işbirliği hakkında Scott şunları söyledi:

Sanat ekibinin bir araya getirdiği sayfalar çok güzel. Keeve tam olarak hayal ettiğim gibi. Hayır, aslında çok daha fazlası. Ario’nun bu ilk sayfalarda ona verdiği yüz ifadeleri, karakterinin sonraki sayılardaki olaylara nasıl tepki verdiğini anlamamıza yardımcı oldu. Çizgi romanlarda sevdiğim şey bu. Bu gerçek bir işbirliği.

Ario Anindito ile olan ilişkisi hakkında şunları da ekledi:

Sayfalara geçmeden önce, Ario ve ben bir araya geldik ve genel olarak çizgi romanlara ve özellikle de Star Wars’a olan sevgimizi tamamen araştırdık, hatta en sevdiğimiz Star Wars figürlerini ve oyuncaklarımızı çıkarırken her şeyin biraz ‘göster ve anlat’ haline geldiği noktaya geldik.

Bu yeni çizgi roman serisi Star Wars’u yeniden icat etmeye çalışmayacak, daha ziyade mirasını inşa edecek. Hatta geçmişte şimdiye kadar duyulmayan hikayeleri anlatacak. Marvel editörü Mark Paniccia, Keeve‘nin Shuraden‘de karşılaştığı küçük kanatlı yaratıkların bir ırkı olan Ximpi’nin High Republic hikaye mimarlarından biri olan Charles Soule‘nin 2016’da Lando Calrissian mini serisi için yarattığı bir ırk olduğunu söyledi. Ekledi:

Onları o zaman sevmiştim ve Doctor Aphra‘da tekrar ortaya çıktıklarında kendi gezegenlerine gitmeye karşı koyamadım. Keeve hakkında öğreneceğimiz bir şey, seyahatlerinde her zaman serserileri ve başıboşları yanına alıyor olmasıdır. O sadece kendine yardım edemez.

Çizgi roman serisinin ilk sayısı için yayınlanan ilk dört sayfada uzun süredir beklenen Jedi denemelerine başlamak üzereyken Keeve Trennis ve bir kolu eksik olan ustası Sskeer ile tanışıyoruz. Boyama işlemi henüz yapılmadığı için çizimler şimdilik siyah beyaz.

Serinin çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Çizgi romanın ilk dört sayfasına buradan göz atabilirsiniz:

KaynakStarWars.com
Önceki İçerikLEGO Star Wars: The Skywalker Saga Onaylanan 121 Karakter
Sonraki İçerikLiam Neeson Gizli Tehlike Hakkında Konuştu
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.