Tüm bu yaşananlar çok uzun zaman önce uzak, uzak bir galakside geçti. Çoktan bitti. Onu değiştirecek hiçbir şey yapılamaz. Bu, aşka, kardeşliğe, ihanete, karanlığa ve aydınlığa dair bir hikâye. Bir çağın sonunun hikâyesi. Alında bitmedi. Şu an da tam da burada gerçekleşmekte. Siz bu kelimeleri okurken meydana geliyor. Bu bir çöküş değil. Alacakaranlık henüz bitmedi ama aydınlık şimdi başlıyor. Ne de olsa akbabalar yüksekten uçar.

Bu yolculukta bizimle olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Teşekkür ederim.
SWE – RPG Battles (Clone Wars) oyunun proje mimarı: Berke Valeska
Onay veren: Erdinç Hoşver
Denetleyen: Windu Yunus Asajj Ventress
Değerli oyuncularımız:
Ahmet Selim Günaydın General Kalani ve Kannen Doom
Sedat Tuluk Jedi Ustası Ki Adi Mundi – Dode Meester
Macee Windu Mace Windu – Rako Hardeen
Çağrı Kılıç General Jango Fett – Gözlemci Aang
Doğukan Yıldız Aayla Secura
TC Dönay Akdaş Ahsoka Tano
Ahmet Teoman Akkoyun Anakin Skywalker – Darth Vader
Eren Esatoğlu Father
Şükrü Can Kılıçlı Cad Bane
Mert Muhammed Çiftçi Seçilmiş Kişi Ima Gun Di
Baturhan Şavran Obi wan Kenobi
Bedirhan Çetin Gri Jedi Bariss Offee – Rachel
Andaç Kaygısız Even Piell
İsmail Karabulut Cin Drallig
Kadir Hallaç Ferus Olin
Mehmet Berkay Durna – Kont Dooku
Ahmet Taş Dengar
Kaan Tuzcu Sev’rance Tann – Ror
Berkay Turgut General Grevious – Artel Darc
Batuhan Tuluk Eeth Koth
Utku Yoldaş Candan Savage Opress
Necati Gök Kont Darth Maul
Görkem Demirel Mary Jeyne Seahawk
Sezgin Taş Shaak Ti
Berkin Umut Kılınç Yoda
Burak Beşir Arıkan Dr. Gubacher
Şafak Güler Plo Koon
Fatih Aslan Aiden Droian
Yağmur Bulut Shahan Alama
Azra Omerovic Tiplee
Miraç İtik – Dark Jedi Pong Krell
TC Göktuğ Kaçıra Commander Bacara – Embo
Hakan Alemdar Commander Fox
Mert Anlı Boba Fett
Mehmet Emin Karakaya Tol Skorr
Melis Basaranel Darth Kynareth
ve daha niceleri… 2 yönetici, 30 dan fazla oyuncu, onlarca hikâye.
RP bitti ama aktif başka Role Play oyunlarımız var.
SWE – RPG Battles (Old Republic)
https://www.facebook.com/groups/swerpgbattles/

Her şey böyle başladı.

İşte oyunun hikâyesi:

GİRİŞ

Savaş başladı! Cumhuriyet’in yozlaştığını öne süren Ayrılıkçılar, Cumhuriyet’ten ayrıldı ve onlara savaş açtı. Bu Ayrılıkçı hareketini eski bir Jedi olan Kont Dooku başlatmıştır. Fakat emirleri veren kişi Dooku’nun ustasıdır: Darth Sidious. Darth Sidious’un kimliği belirsizdir ancak bir droid ordusu yaptırdığı bilinmektedir. Bu droid ordusuna karşılık Senato’da Şansölye Palpatine tarafından bir oylama başlatıldı ve bu oylama geçti. Oylama sonucunda Kamino gezegenindeki klon ordusu Cumhuriyet’in oldu. Bu klonlar, Jango Fett adlı bir ödül avcısından üretilmiştir. Fakat söylentilere göre Jango Fett, Ayrılıkçılar için çalışmaya başladı. Babasının bu kararından hoşnut olmayan oğlu Boba Fett ise kendi kaderini çizip bir ödül avcısı olmak için babasının eski zırhını aldı. Savaş resmi olarak başlayalı birkaç gün oldu ve şu an bütün gezegenler tarafsız. Ayrılıkçılar’ın ve Cumhuriyet’in diğer gezegenleri kendi taraflarına çekmeleri gerekiyor. Fakat Ayrılıkçılar bundan önce kendilerine gizli bir üs bulmalı.

  1. TUR

Öne çıkan gezegen: Balmorra
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Commander Bacara
Kont Dooku
Padme Amidala

Cumhuriyet, Balmorra sistemi ile iş birliği içerisindeydi. Bu duruma sinirlenen Ayrılıkçılar, Balmorra sistemini işgal etti ve lideri ele geçirdi. Balmorra Lideri, Kont Dooku tarafından öldürüldü ve bunun tek sebebi savaşmakla ısrar eden Commander Bacara idi. Bu olay, tüm galaksiyi sarstı ve Commander Bacara’yı çoğu kişi sorumlu tutuyor. Jedi Konseyi ise Bacara’yı affetme kararı aldı.

Ardından Senatör Amidala, Cad Bane tarafından Naboo’da kaçırıldı. Bacara, Cad Bane’i durduramayarak onurunu Naboo’da bir kez daha kirletti. Bacara’nın bu tutumundan sonra Quinlan Vos ve Ima-Gun Di ise Bacara’yı katliama sürükledi ve bu yüzden Jedi Düzeninden atıldılar. Bu yüzden Quinlan Vos ve Ima-Gun Di, Ayrılıkçılara katıldı.

Kont Dooku ise Eadu’da Yoda’ya meydan okudu ancak yenildi. Bu zafer sayesinde Yoda, Ayrılıkçı Gizli Üssü’nün Mid Rim’de ve Padme’nin Pammant yörüngesinde olduğunu öğrendi.

Cumhuriyet de Balmorra’yı geri almak için tekrar Balmorra’ya saldırdı ancak Ayrılıkçı ablukasını geçemedi. 2. Balmorra Savaşı sırasında Hevy esir düştü. Balmorra’da ki 2. yenilgisi, Cumhuriyete ciddi sorunlar yaşatabilir.

  1. TUR

Öne çıkan gezegen: Neimodia
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Asajj Ventress
Barriss Offee
Admiral Trench

Cumhuriyet düşüşte! Balmorra’da ki ağır yenilgiden sonra esirler artmaya başladı. Cumhuriyete katılma kararı alan Boba Fett, yanına Thire’ı alarak Padme’yi kurtarmak için Pammant’a gitti. Ancak başarısız oldular. İkisi de Ayrılıkçılara esir düştü. Bu olaydan sonra Padme, başka bir gezegene kaçırıldı ancak hangi gezegen olduğu bilinmiyor. Ventress ve Kalani’nin entrikaları sayesinde Boba Fett, Jakku’ya bırakıldı ve Hevy ise belli bir kredi karşılığında Cumhuriyete satıldı. Boba Fett’in Cumhuriyet için çalıştığını tüm galaksi tarafından biliniyor.

Cumhuriyet’i toparlamak adına 2 Jedi ve 1 Klon Lideri, Neimodia şehrindeki fabrikayı yok etmek için yola çıktılar. Neimodia olayları sırasında, önceden esir düşmüş olan Thire öldürüldü. Fabrikayı yok etmeyi başardılar fakat gezegende bulunan Ayrılıkçı birlikleri tarafından yenildiler ve yaralandılar. Kaçmaya çalıştıklarında ise Neimodia gezegenindeki bir ormana düştüler.

Bu fırsattan yararlanan Ayrılıkçılar ise Kuat’a saldırı düzenledi ancak başarısız oldular. Fakat Admiral Trench’in üstün zekası sayesinde hayalet gemi projesini ertelettiler. Thire’ın ölümünden sonra Jedha, Cumhuriyet’ten ayrılma kararı aldı. Ardından Kalani, üst düzey bir planla Cumhuriyet’i Jedha’ya karşı fişledi. Soruşturma hala devam etmekte.

Ima-Gun Di ve Quinlan Vos ise Ganthel şehrini ele geçirdiler. Fakat Ganthel ordusunun güvenini kazanamadılar.

Bacara ise Tatooine’de küçük bir kız ile tanıştı. Kısa sürede aralarında bir bağ oluştu ve Bacara onu eğitme kararı aldı. Cody de Chromia ile tanıştı ancak Chromia, Suyin kadar iyi kalpli birisi değildi.

Kuat Savaşı yaşanırken Asajj Ventress ve Cad Bane ise Neimodia’da yaralıları arıyordu. Onları ormana kadar takip ettiler ve yaşlı kör bir Gri Jedi olan Toph ile tanıştılar. Bu sırada ise Cumhuriyet, Neimodia’yı işgal etti. Gezegenin kontrolünü ele geçirdiler. Neimodia’nın geçici lideri olarak Luminara Unduli seçildi. Barris Offee ise ormanda Ventress ve Bane ile karşılaştı. Toph’un yaptığı bir anlaşma sayesinde birlikte yaralıları buldular. Yaralılar sağ salim bir şekilde Coruscant’a gönderildi. Ventress ve Bane ise Neimodia gezegeninde kaçak oldular. Bir kasaba buldular ve orada Sergia adlı bir gençle tanıştılar. Sergia, onlara gemi bulmada yardım etti. Fakat bu sırada Cumhuriyet tarafından yakalandı. Ventress ve Bane ise gezegenden kaçmaya çalıştılar. Bane’in gemisinde ışık hızı sürücüsü olmasına rağmen Ventress’de yoktu. Bu yüzden Bane’in kaçması için kendini feda etti. Ventress’in ölümü ile yeni bir dönem başlamıştı. Dooku, yeni bir çırak arıyordu. Sergia ise sorgulanmak için Unduli’ye gönderilmişti. Neimodia olaylarından sonra Cumhuriyet, biraz da olsa toparlanmıştı.

3.TUR

Öne çıkan gezegen: Kowak
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Eeth Koth
General Kalani
Shaak Ti

Shaak Ti savaşta topladıkları ajanların sorgusunu yapıyordu. Commander Bacara ve Ki Adi Mundi ile yaptığı sorgular sırasında bazı talihsiz durumlar yaşadılar ve ellerinden bir ajan kaçırdılar. Ajan General Kalani ile iletişim kurduktan sonra intihar etti ve bir dizi olay silsilesi böylece başlamış oldu.

Eeth Koth, Lothal gezegeninde yaptığı araştırmalar sonucunda bir köle ticaretinin arkasındaki sır perdesini çözmeye çalışıyordu. Aynı anda Even Piell, Rothana gezegeninin yüzeyden kuşatılmış olduğunu fark etmişti.

General Grevious ise Boba Fett’in kullandığı gemi ile Cumhuriyetin kalbine saldırı düzenledi. Büyük bir patlama ile Coruscant’ın elektrik ağı çöktü ve halk, sivil bir isyana başladı. Şansölye ise durumun daha kritik bir hal almaması için Kamino’da bulunan klonların bir kısmını Coruscant’da görevlendirdi. Usta Yoda ise bu saldırıya karşılık olarak Fondor’a gitti ve gezegenin destroyer üretim merkezine sabotaj düzenledi.

Barriss Offee merak ettiği Gri Jedi’ların yaşadığını öğrenmesi ile Toph’u ziyaret etti ve Toph’un acı Sarlacc hikayesini öğrendi.

Tüm bunlar yaşanırken Dengar ise Yavin sisteminde Fradan Parl diye bir macera sever ile karşılaştı. Ödül listesinde bulunan Fradan’ı yakalamak yerine onunla anlaşmayı seçti.

Galaksinin merkezinde yer alan bir kara deliğe yakın dönen fakat etkisinde olmayan Tython isimli bir gezegen vardı. Mace Windu bu gezegende bulunan Jedi Tapınağını ziyarete gitmişti. Fakat dışarıda yer alan savaşa rağmen burada başka bir savaş dönüyordu. Ki Adi Mundi ve Mace Windu ortak hareket ederek burada yer alan Flesh Raider isyanını sonlandırmayı başarmıştı.

Ventress’in, Jakku çöl gezegenine bıraktığı Boba Fett ise Galakside karşılaşılabilecek son mahlukat ile karşılaşmıştı. Aurra Sing isimli ödül avcısı Boba Fett’i yeniden ödül avcısı yapmaya çalışsa da istediği sonucu elde edemedi. Aurra Sing daha sonra Boba Fett’i çöl gezegeninden buz gezegeni olan Hoth’a götürdü. Cad Bane buraya bir üs kurmuştu. Aurra Sing durumu fark edince uslanmaz Boba Fett’i buz gezegenine bıraktı.

Dark Jedi Ima Gun Di ise Moraband gezegenine gitmişti. Marca Ragnos ile yaptığı mücadeleyi kaybedince ağır yaralı bir halde Ganthel’e döndü.

Lothal’da köle ticaretine son vermek için Eeth Koth’a yardıma gelen Shaak Ti, Commander Bacara ve ortağı Suyin önemli ipuçlarını takip ettiler. Bu sırada Suyin köle tüccarları tarafından kaçırıldı ve köle tüccarı yapan kişilerin gezegeni yöneten konsey olduğunun farkına vardılar. Her şeye rağmen gezegeni yozlaşmış yönetimden temizleyen Eeth Koth gezegenin yeni liderini Kothal şehri lideri olarak tanıttı.

Dengar anlaştığı Fradan Parl ile Kowak gezegenine gitti. Burada Ziro ile bir anlaşma yaparak Nall Hutta’ya düzenlenecek bir saldıra da amiral olarak görev alacaktı. Karşılığında ise 10.000 kredi almayı umuyordu. Fakat olaylar istediği gibi gelişmedi ve yörüngeye Ayrılıkçılar geldi. Dengar onlarla savaşmak yerine gezegene kaçmayı seçti. Ayrılıkçılar isyancı filoyu temizledikten sonra Lanturi şehrine çıkartma yaptılar. Galaktik Cumhuriyet ise Kowak hakkında önemli bilgiler elde etmişti. Neler olup bittiğini öğrenmek için büyük bir filo ile gelen Cumhuriyet gezegen yörüngesinde Ayrılıkçılar ile karşılaştılar. Yaşanan sonu gelmez büyük savaş sırasında Cumhuriyet isyancı Hypori filosu ile, Ayrılıkçılar ise Hutt Karteli filosu ile anlaşma yaptılar. Cumhuriyet gezegenin ana şehri Sclavos’a inmeyi başarıp büyük miktarda ilerleme kaydetse de, savaşın seyrinden dolayı geri çekilmişti. Bu sırada Obi Wan Kenobi ve Ahsoka Tano gezegene inerken düşürülmüşlerdi. Obi Wan Kenobi kendi çabaları ile kurtulmuş, Ahsoka ise kurtulduktan sonra Dengar ile karşılaşmış ve düelloyu kaybetmişti. Ki Adi Mundi sayesinde kurtulmayı başaran Ahsoka Tano’nun şimdi ışın kılıcı yoktu. Dengar, Ahsoka’nın ışın kılıcı alarak Lanturi şehrine gitmiş ve burada Dark Jedi Quinlan Vos’a esir düşmüştü. Cumhuriyet yörüngeden ve gezegenden çekildikten sonra General Kalani, yaptığı anlaşma ile Kowak’dan birliklerini geri çekti. Fakat anlaşmaya uymayan Dark Jedi Quinlan Vos gezegeni tekrar almak için gelen, Nall Hutta filosu ile ters düştü.

Even Piell’in göremediği ama gezegen yüzeyinde konuşlanmış 15 Hutt Destroyeri, Rothana’dan havalandı ve Ziro’nun planladığı saatte Kowak’da olmak için ışık hızına geçti. Gezegene geldiğinde Ayrılıkçılara ait bir gemiyi hemen yok eden Rothana filosu Nall Hutta gemileri ile çarpıştı ve sonuç olarak yenilerek Kowak savaşı sona ermiş oldu. Tüm bunlar yaşanırken Fives, Utapau gezegeninde ilk kaliteli taşı bulmuştu. Galaksi gitgide karanlık bir yola doğru sürüklenirken Cumhuriyet ve Ayrılıkçılar bu konu hakkında neler yapacaklardı?

4.TUR

Öne çıkan gezegen: Death Apsolon
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Shaak Ti
Jango Fett
Anakin Skywalker

Cumhuriyet, Cato Neimodi’da! Eeth Koth’un yaptığı araştırmalar sonucunda, Meru Panaka’nın gerçek kimliği ortaya çıkarıldı. Tüm bu köle ticaretinin arkasında yer alan Meru Panaka hakkında, Ayrılıkçılardan General Kalani’de bilgi sahibi oldu. Maje Pakana ile anlaşan iki taraf ilk defa kendi senatolarında ateşkes anlaşması olan, tampon bir bölgede üs kurmayı kararlaştırdılar. Fakat hem Federasyonun bildirgesi hem milyonlarca ölü iki tarafında savaş isteğinin önüne geçemiyordu.

Jedi Konseyinden kovulan iki eski Jedi ise Ganthel gezegeninde anlaşmazlığa düştü. Marka Ragnos tarafından yenilen Ima Gun Di henüz yeni iyileşmişti. Quinlan Vos bunu fırsat bilerek eski dostuna kılıç çekti ve Ganthel’in liderliği için savaştı. Olaya son anda müdahale olan General Kalani, Ima Gun Di’yi olası bir faciadan kurtarmış oldu. Böylesine bir ihaneti beklemeyen General Kalani, kendisini Kont Dooku’ya teslim etti ve General Grevious gibi acımasız bir ölüm makinesine dönüşmek için ışın kılıcı eğitimi aldı. Bu sırada Commander Bacara, Shaak Ti ve Eeth Koth Lothal’de öğrendikleri bilgiler doğrultusunda Onderon ayı Dxun’a çıkarma yaptılar. Köle Tüccarları ile yapılan savaş sonucunda hem Suyin’i kurtarmayı başardılar hem de Onderon hükumetini Klon Savaşlarında kendi saflarına kattılar. Ne yazık ki hesap hataları yüzünden Eeth Koth bu savaşta hayatını kaybetti.
Ayrılıkçı dava büyüyor!
Bağımsız Sistemler Konfederasyonu ordusuna bağlı iki ödül avcısı ve bir generalin ani baskın vererek, Malastare Gezegenini ele geçirdiler. Bu savaşta, Jango Fett’in taktikleri sayesinde; Ayrılıkçılar büyük bir zafer ve ganimet elde ettiler.

Bu sırada Cumhuriyet, Bankacılık Klanına sızmış bir Ayrılıkçı ajanının peşindeydi. Kit Fisto ve Klon Haber Alma Merkezinin ortak çalışması ile ajanın izine ulaşan Cumhuriyet birlikleri çok önemli istihbaratlar topladılar. Coruscant Elektrik Ağına yapılan saldırının faili yakaladılar. Padme’nin hapis tutulduğu yerden kaçtığını öğrendiler. Fakat işler yine yolunda gitmedi. Cumhuriyet Senatosunda Rush Clovis, faizlerin attırılması ile ilgili bir görüşmede birden ortadan kayboldu. Bu işleri sıkıntıya sürükleyebilir…

Anakin Skywalker ise bir görevde esir düştü ve Ölümün Şarkısı isimli bir grubun faaliyetlerine tanık oldu. Bu yeni grubun lideri Lord Nadeem’di. Ölümün Şarkısı, kısa sürede New Apsolon gezegeninin kontrolünü ele geçirdi ve gezegenin ismi Death Apsolon olarak değiştirildi. Anakin Skywalker’in aksine Barriss Offee ise Toph ile Tatooine’e vardı. Toph’un acıklı hikayesinin acıklı sonuna tanık olan Barriss Offee, Gri Jedi olarak şimdi Karanlık Tarafı öğrenmek istiyor. Böylece kendini dengede bulabileceğine inanıyor.

Toph, gri bir Jedi.

Ayrılıkçı dava düşüyor!
Bağımsız Sistemler Konfederasyonu ordusuna bağlı iki ödül avcısı ve bir generalin ani baskın için gittikleri Shili’de tuzağa düşmelerinden sonra dava sorgulanmaya başladı.

Aayla Secura, Naboo’da! Gungan’lar bir isyan girişiminde bulunurken, Galaksi yine bir Jedi’n (Pong Krell) taraf değiştirmesinden sonra bıraktığı kalıcı hasara tanık oluyor…

 

  1. TUR

Öne çıkan gezegen: Nal Hutta
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Mace Windu
Ima Gun Di
Commander Bacara

İhanetin yol ayrımı… Kont Dooku’nun uygulamak istediği plan Pong Krell’in kendisine katılması ile amaç değiştirmişti. Kont Dooku ile gizli frekansta verdiği emirden sonra sarayında keyifle oturuyordu. Daha sonra hayatı karardı. Shadow Arsenal isimli bir silah sarayını yerle bir etti. Pong Krell ise Aayla Secura’nın elinden kaçmak için Glynn Beti isimli bir Karanlık Jedi ile anlaştı. Bu kaçış onu daha farklı bir maceraya götürecekti. Ki Adi Mundi ise Commander Jesse ve Commander Bly nin hazırladığı bir plana yardımcı olarak büyük Gungan isyanının önüne geçti. Her şeye rağmen Kraliçesi ve önemli devlet adamları ölen Naboo, Cumhuriyet’den ayrıldı.

Kaderin yol ayrımı… Gri Jedi Barriss Offee içinde yer alan aydınlık gücü karanlık güç ile dengelemek için Korriban isimli ıssız tuhaf ve eski Sith efsanelerinin başkentine gitti. Döndüğünde ise, eski ustası Luminara Unduli ile yüzleşti. Neimodia’da yaşayan esirlerin kaçmasında rol oynayan Sergia’nın yaşadığını öğrendiğinde ise öfkesine hakim olamadı ve Sergia’yı öldürdü. Luminara Unduli tarafından karanlık tarafa geçmekle suçlanınca eski ustası ile düello’ya tutuştu. Eski ustasının elleri için bu iyi olmamıştı. Kaderin yol ayrımı Gri Jedi Barriss Offee’nin Ayrılıkçılar ile iş yapmasına neden oldu.

Haksızlığın yol ayrımı… Kit Fisto uzun zamandır düşünüyordu. Bu yıkıcı savaş başlamadan önce Jedi koltuklarında oturuyordu. Durdurmak için hiçbir şey yapmamıştı. Ayrılıkçılar ayrıldığında bile savaşa müdahale olmaktan uzak durmuştu. Düzenin savaşın kazanılması adına büyük silahlar ürettiğini de gördü. Zehirli gazlar sipariş verdiğini de. Usta Yoda’nın evlilik yasağını kaldırması ise binlerce yıldır süre gelen ve bağlı oldukları inançlara tersti. Ama bunların hiçbiri, arkasını yasladığı dostlarının kendisine olan ihaneti kadar kötü değildi. Onu aşağılamışlar ve yöntemlerinin sorgulamışlardı. Bankacılık Klanının içine sızmış olan ajanı bulmak için yaptığı tüm mücadeleyi sanki kıskanmışlardı. Buna son vermeliydi. Mon Calamari’ye gitti. Kral Lee Char’ın Pammant gezegeni hakkında ki planı öğrendi. Bu fırsatı kaçıramazdı. General Kalani’ye teslim olduktan sonra General Kalani’nin, Pammant planının başında ki adamı öldürmesini söylemesi ile öldürmesi bir oldu. Artık Ayrılıkçılar adına çalışıyordu, Dark Jedi Kit Fisto.

ve… Windu’ların Mace’si
Windu’ların Mace’si diyordu, Kar Vastor.
Windu’ların Mace’si diyordu, Nick Rostu.
Windu’ların Mace’si diyordu, Gemmy.
Mace Windu basit bir görev için çıktığı bu yolda inanılmaz bir savaşın ortasında buldu kendisini. Orman ile insanın savaşında. Balawai Hükumeti ile Korun’lu yerel halk arasında geçen Yaz Savaşının en ihtişamlı anında Mace Windu çıkagelmişti. Bitmek bilmeyen savaşta Gemmy adında güzel bir kadınla tanışmıştı. Aralarında duygusal bir bağ yeşermişti. Bunun yanı sıra Nick Rostu’da kendisine çırak olmak istemişti. Fakat orman seni her zaman içine çekerdi. Kar Vastor isimli Korun, savaşa son noktayı koymak için Pelek Baw şehrine saldırıya geçti. Burada Mace Windu ile yüzleşti. Windu, sonunda geriye dönüp baktığında bunun bir tuzak olduğunu fark etti. Artık çok geçti. Gemmy’nin yaşaması için Nick Rostu’dan, Nick Rostu’nun yaşaması için Gemmy’den vazgeçmesi gerecekti. Winduların Macesi diğer tüm Jedi dostlarının ve duygularının aksine gerçek bir Jedi gibi davranmayı seçti. Gemmy artık yoktu. Bunların ardından Albay Geptun ile ortaklaşa yürüttüğü bir harekatta tekrar Kar Vastor ile karşılaştı. Onu yendi ve Kar Vastor ismini tarihin kirli sayfasına bıraktı. Albay Geptun ise bu süreçte savaş suçu işledi. Anında tutuklandı. Winduların Macesini eski çırağı çağırıyordu. Depa Billaba’nın Haruun Kal’da yer alması ve karanlık tarafa geçmesi, Mace Windu’yu derinden yıktı. Düello ile öldürmek zorunda kaldı. Daha acı olan ise Nick Rostu’yu bu düello sırasında kaybetmesiydi. Tüm bu savaş ve ölümlerin ardında Cronal ismine ulaştı.

Ayrılıkçılar: Dark Jedi Pong Krell ise Crait gezegeninde Usta Yoda’dan canını zor kurtardı. Sev’rance Tann isimli bir karanlık taraf kullanıcısı ise Yargıç Düzeni isminde bir birlik kurdu. Kont Dooku ise saldırı sonrası moloz yığınları altında kalmıştı. General Kalani tarafından kurtarıldı.
Cumhuriyet: Plo Koon eşsiz zekası ile Sullust gibi güçlü bir sistemi Cumhuriyete kattı. Ki-Adi-Mundi, Aayla Secura ve Obi Wan Kenobi’nin ortaklaşa yürüttüğü harekatta, aylar önce Cad Bane tarafından kaçırılan ve sonunda Gungan isyanı ile Naboo’nun Cumhuriyetten ayrılmasına yol açan Padme Amidala’yı kurtarıldı.

Padme Amidala’nın kurtarıldığı savaş zorlu bir savaştı. Cumhuriyet birlikleri ekonomik krize rağmen Geonosis’e gelme kararı almıştı. Ayrılıkçı ablukasını aşıp gezegene inmeyi başardılar ancak sonrasında Jango Fett önderliğinde üstün Ayrılıkçı yedek güçleri gezegenin yörüngesine girdi. Geonosis yörüngesinde yapılan uzay savaşını Ayrılıkçı birlikleri Jango Fett’in “Hilal Taktiği” planı sayesinde kolayca kazandı. Bu zafer sonrasında Jango Fett, “Amiral” rütbesine yükseldi. Cumhuriyet uzay birliklerini yöneten Aayla Secura, en yakın gezegen olan Tatooine’e kaçarak kurtulmayı başardı. Ayrılıkçı kara birlikleri ise karaya indi ve orada da Cumhuriyet’i kolayca yenmeyi başardılar. Bu kara savaşı sırasında Obi-Wan Kenobi esir düştü. Sonrasında ise “Bilinmeyen” bir yere gönderildi. Tüm bu savaş sırasında Ki-Adi-Mundi, Senatör Amidala’yı bulmayı başardı. Bir ödül avcısının da yardımıyla gezegenden kaçmayı başardılar. Bu savaşın bu kadar kolay ve çabuk bitmesinin bir nedeni olmalıydı, ama kimse bilmiyordu.

Şansölye Palpatine ise Senatoyu arkasına alarak Jedi Düzeninin başı boş hareket ettiğini ve bazı yaptırımları ile düzenin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. En önemli dayanağını ise Serenno gezegenine atılan ve bir çok sivilin ölmesine sebep olan Shadow Arsenal silahının senatodan izin alınmadan Jedi Konseyi tarafından kullanılmasıydı. Bu yaptırımlar sonucunda binlerce yıllık Jedi – Cumhuriyet bağı koptu. Jedi Konseyinin kararı ile Tython’a gelen Jedi’lar burada yaşamaya başladı.

General Grievous ise Coruscant Elektrik Ağına yaptığı saldırıdan bu yana ilk defa bir göreve çıkmıştı. Sev’rance Tann ile Thyferra gezegenine gitti. Burada bir Dug, Ayrılıkçı Liderleri gördü. Onların Malastare gezegenine, yuvasına yaptıklarını hatırladı. Hemen Cumhuriyete haber verdi. Klon Haber Alma Merkezinin hızlı davranması sayesinde Mace Windu, Commander Bacara ve Suyin, Thyferra gezegenine geldiler. Ayrılıkçı Liderleri, düello ile esir aldılar. Bu sırada Meru Panaka aynı istihbarat bilgisini kendi adına çalışan birinden öğrendi. Bilgiyi Coruscant’da doğrulattı ve Thyferra’ya baskın verdi. Commander Bacara ile karşılaştı ve yaptığı zorlu mücadeleden sonra Commander Bacara’yı öldürdü. Suyin ise Bacara’nın ölümüne tanık oldu. Bu acı öfkeye dönüştü ve Meru Panaka’nın hayatına son verdi. Suyin’i zor günler bekliyordu. Meru Panaka’nın gezegeni kuşatması Tarkin’in gelmesi ile son buldu. Tarkin, Mace Windu’ya artık askeri yetkilerinin kalktığını söyledi. Mace Windu iletişimi sonlandırdı. Şansölye Palpatine ile Tarkin’in yakınlığı bariz bir gerçekti. Şansölye’nin etrafında olan herkes bir Sith Lordu olabilirdi. Ayrılıkçı esirler, Jedi’n olmadığı Cumhuriyete bırakılmayacak kadar değerliydi. Jedi Konseyine de götüremezdi. Etrafına baktı. Kimse yoktu. General Grievous ve Sev’rance Tann’ı ışın kılıcıyla öldürdü ve bunu Meru Panaka yapmış gibi aksettirdi.

Commander Bacara ve Meru Panaka ölür.

Dark Jedi Ima Gun Di ise Ganthel Kralı koltuğuna oturmuştu. Mörye Poly ile Ganthel’de bir müzede bulduğu asayı inceledi. Asa onu Mortis’e götürdü. Burada tabii tutulduğu testler sonucunda Ima Gun Di’nin artık Dark Jedi sıfatından fazlasına sahip olduğu görülmüştü. O artık Seçilmiş Olandı. Ganthel’in Seçilmiş Olanı. Belki de Galaksinin…

Jango Fett, Aurra Sing ile karşılaştı. Aurra Sing ile önemli bir göreve çıktı. Bu süreçte Oppo Rancisis ile karşılaştılar. Oppo Rancisis onları bekliyordu. Kurduğu tuzak ile Aurra Sing’i öldürdü. Jangi Fett bir an için Aurra Sing’e aşık olmuştu. Önce öfkeye teslim oldu sonra ise sakinliğe. İntikamı hızlı ve soğuk oldu.

General Kalani birliklerini topladı. Muhteşem Mücevher gezegenine geldi. Nall Hutta olarak bilinen bu yerde, Tatooine’de sarayında yaşayan Jabba the Hutt’ın Klon Savaşlarının başlaması ile hazırladığı planın kurbanı oldu.

Kowak Planı:

Ziro ve Jabba anlaşmıştı. Bu bakımda Hpori – Kowak – Rothana sistemlerinde yer alan yerel yönetimler gizli suikastlar ile öldürüldüler. Grand Hutt Konseyi ise Ziro’ya güvenmiyordu. Bu yüzden bu gezegende yer alan yöneticileri kendilerine yakın isimlerden seçtiler. Fakat seçtikleri isimlerin Jabba’ya daha yakın olduğunu bilmiyorlardı. Ziro ise akrabalık bağlarını kullanarak Hutt Siyasetine bulaşmadan Köle Ticareti ile uğraşmaya başladı. Hutt Konseyi onun siyasete bulaşmadığı sürece istediği işi yapmasını umursamıyordu. Ziro ise bu sefer işe kendini fazla kaptırınca yaptığı işten Cumhuriyet ve Ayrılıkçılar haberdar oldu. Ziro Kowak’da gafil avlandı ve Nall Hutta’yı kuşatacak isyancı Hutt filosu yok edildi. Jabba’nın Kowak planı Ziro’nun tamahkarlığı yüzünden suya düştü. Duruma sinirlenen Jabba, Dengarı ile bağlantı kurdu. Hutt Konseyine destek veren General Kalani’yi öldürtmek için emir verdi.

Fakat ne zaman ve nerede?

Dengar daha önce Fredan Parl isimli bir ödül avcısını yakalamak için harekete geçmişti. Bu hareketten sonra Fredan Parl ile anlaşmış ve Kowak’a gelmişti. Fredan Parl en başından beri Jabba the Hutt’ın adamıydı. Jabba planı Ziro’ya anlattı. Sözde filonun yönetimi Dengar’da olacaktı. Böylece Jabba’ya göre Ziro bu savaşta öldürülme riskinden uzak duracaktı. Aslında Jabba bu şekilde Ziro’yu harekatı mahvetmekten uzak tutmuş oluyordu. Fakat 10.000 kredilik ödüle rağmen Dengar, Ayrılıkçılar gelince kaçmayı seçti. Kowak filosu yenildi. Bunun intikamı alınmalıydı. Fredan Parl aracılığı ve Serenno’da yer alan hatırı sayılır dostlarıyla binlerce liralık krediden sonra General Kalani’nin, Hutt Konseyi ile bire bir konuşacağını öğrendi. IG-88 ve Dengarı suikasta yolladı. Jabba’nın amacı, Hutt Konseyini temizletmek ve General Kalani’yi öldürmekti. General Kalani’nin Kowak savaşından sonra Dengar ile savaşacağını biliyordu. IG-88 tüm emirleri almıştı. Eğer Dengar ile görevi başarıyla tamamlarsa Dengar’ı da öldürecekti. Buna gerek kalmadı. Plan bozulmadı ve Jabba tüm istediğini aldı.

General Kalani ve Dengar ölür.
  1. TUR

Öne çıkan gezegen: Pammant
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Cin Drallig (Akbaba)
Adi Gallia
Kit Fisto

Galakside Düzen değişiyor ve gölge her alana hakim olmaya başlıyor. Tüm bu karmaşanın arkasında tek bir isim var. Bilinmeyen bir Sith Lordu. Mevcut düzen çoktan yıkıldı. Bazı Jedi lara göre karanlık çağ çoktan başladı. Fakat hala direnenler var. Bu savaşı ne karanlık çağın mimarı ne de direnişin sembolü kazanacaktı.

İşte tam bu dönüm noktasında… Her iki tarafın kahramanları bir kez daha birbiri ile savaşıyordu. Pammant Savaşı ise bu dönüm noktasının kalbiydi. Fakat öncesinde neler olmuştu?
Jedi lar, son derece azimli bir şekilde Cumhuriyetten ayrıldıktan bu yana davalarına ortaklar arıyorlardı. Bazı genç padawan ve savaş deneyimi görmemiş Jedi ların muhalif tavırlarına rağmen, var olan savaşı sona erdirmek adına gezegenleri dolaşıp kendilerine taraf aramaya başladılar. Mace Windu, Yaz Dönümü savaşından sonra tekrar Haruun Kal a gitmeyi seçmişti. Akbaba lakaplı Cin Drallig ise Mon Calamari sistemine doğru yola koyulmuştu. Ki Adi Mundi, Senatör Bail Organa ile gizli bir görüşme yapmış, Plo Koon ise Ganthel Kralı ile görüşmek için ışık hızına çıkmıştı. Tüm bunlar ve daha fazlası Jedi ların kurmak istediği yeni bir düzen için yapılmıştı.

Senatör Bail Organa nın başlattığı kampanya çok az destek bulmasına rağmen, Jedi ların hala yalnız olmadığını gösteriyordu. Mace Windu birçok sevdiği insanı kaybettiği Haruun Kal da her ne kadar, Jedi Düzeni için istediği cevapları alsa da, Anjoli Windu nun tertiplediği bir oyunda esir düşmüştü. Plo Koon ise güç görüsünde gördüğü gibi Ganthel Kralının huzuruna çıkmıştı. Mörye Poly ve Ima Gun Di ile uzun süre konuşmuş ve sonuç olarak Jedi Düzeni için Jedi Düzenine âşık Mörye Poly dan fazlasını elde edememişti. Üstüne Kleeve isimli bir Ayrılıkçı Generalinin uğradığı saldırı sonucu, esir düşmüşlerdi.

Cad Bane ise 500 Republica da giriştiği bir görevde, Galaksinin tüm savaş tiranlığını umursamaz bir şekilde en karlı işi yapıyordu. Fakat acımasız Coruscant Yer Altı Dünyası ödül avcısına istediği kredileri vermedi. Asajj Ventress in çöl gezegeni Jakku ya bıraktığı Boba Fett ise Aurra Sing tarafından buz gezegeni Hoth a bırakılmıştı. Babası tarafından yeri öğrenilen Boba Fett donmak üzere iken kurtarılmıştı. Babasına verdiği sözü tutup tutmayacağı ise Oppo Rancisis tarafından babasına bir görü vasıtasıyla gösterilmişti.

Galakside gölgeden daha karanlık yayılan bir kötülük vardı. Mestare da birden ortaya çıkan bu kötülük ile ilk olarak Ayrılıkçı Generali Jango Fett karşılaşmıştı. Gezegenin tüm yardım çağrılarına rağmen Jango Fett, Konfederasyon çıkarlarına uygun olarak bu gezegenden ayrılmıştı. Bu kötülük ne olabilirdi? Tüm cevaplar Ganthel de saklıydı. Jango Fett ise istediği cevapları almak için yola çıkmıştı. Bu sırada Cin Dralling; yaptığı anlaşma ile Ayrılıkçıların en önemli gezegenlerinden biri olan Pammant yörüngesine gelmişti. Arkasında Mon Calamari ordusunun desteği ile. Yörüngede başlayan savaş karaya sıçramış ve görülmeye değer bir zafer kazandırmıştı. Ror ile Dark Jedi Pong Krell in destroyerleri, bu savaşta Mon Calamari ordusunun üstün gemilerinin karşısında hiç şansı yoktu.

Başka bir yerde Tatooine isimli bir gezegende Shahan Alama parasızlığın verdiği aç gözlülük ile Watto isimli bir tüccarı 500 Kredi karşılığında öldürmüştü. Bunun ileride başına daha büyük bir bela getireceğini bilmeden…

Pammant Savaşı sırasında Darth Maul ve Savage Opress, galaksinin en kadim şehri Mandalore gezegenine gittiler. Gezegen bir saatli bombadan farksızdı. Ayrılıkçı – Cumhuriyet – Bağımsız ve Mevcut Yönetim arasında büyük bir iç çatışma ortamı vardı. Bu ortam ise çoktan bir iç savaşa dönüştü. İç savaşın başlangıcında iki kardeş neler yapacaktı, bunu zaman gösterecekti.

Ajunta Pall ın hediyesine sahip olan Dark Jedi Kit Fisto ise Ayrılıkçı gezegen Growi ye gitti. Bu gezegende kralın tertiplediği bir oyun ile Urai Fenn isimli tanımadığı bir güç kullanıcısı ile düello yaptı. Gölgeden daha hızlı yayılan kötülükle karşılaşan ikinci kişi olmuştu. Dark Jedi Kit Fisto, Jedi Düzeninin en başında yer alan isimlerden biriydi. Growi Kralı bunun farkındaydı. Urai Fenn gibi bir yabancının Kit Fisto gibi birinin bile yenmesi kralda hayranlık uyandırdı. Halkı ile Ayrılıkçılardan ayrıldı ve kötülüğe katıldı.

Ajunta Pall ın ruhu ve Darth Revan ın gölgesi Mon Calamari de Cin Drallig e görünmüştü. Zayıf gölge ve ruh Cin Drallig in iradesini kıramamıştı. Bu sırada, Plo Koon un kaçırılma olayının sır perdesi Wookie ler tarafından çözülmüştü. Aayla Secura nın kahramanca harekete geçmesi ve akıllı davranması ile Plo Koon kurtarılmıştı. Hafızasını kaybeden Koon şimdi karbonitten çıkarılması gerekiyordu.

Direnişe doğru… Adi Gallia nın başlattığı proje ile gönüllü ordu ve droidlerden oluşan bir birlik kurmak isteyen Jedi Düzeninin bir sonraki durağı Lothal ve Shili olmuştu. Adi Gallia Lothal Lideri ile rahatça anlaşmaya varmış. Sihili de ise muhafaza altına alınmış olan droidleri çalması için Embo ya görev vermişti. Embo bu görevi aldığı gibi işe koyulmuş ve ödül avcılığının hakkını vererek başarı ile görevi tamamlamıştı.

Yeşil Sıvı hakkında… Dr. Gubacher isimli deli dolu bir mühendis Jedi Düzeninin sırrına vakıf olmuştu. Elinde galakside yapılabilecek en büyük iyon topunun belgeleri vardı. Şimdi ise bu sıvıyı elde etmeliydi. Sıvı hakkında Şansölye Palpatine ye rapor verdi. Artık Şansölye nin en gözde profesörlerinden biri olabilirdi, kim bilir?

Jedi Düzeni nin yenilenme hareketi hızla devam ederken Ferus Olin isimli bir genç yıldız gözlerden kaçmıyordu. Yine Dark Jedi Kit Fisto nun yeri bulunmuş ve yargılanmak üzere konseye getirilmesi için Sora Bulq un öğrencisi Mira ya görev verilmişti.

Jango Fett vakıf olduğu Zann Konsorsiyum ile bir anlaşma yapmış ve yine bu düzenden üretilen gemilerle Darth Kynareth isimli biri Kirdo gezegenini kuşatmıştı. Burada bir Gray Jedi, Toph un eski çıraklarından biri ile karşılaşan Kynareth onunla düelloya başlamıştı. Düello sonucunda zafer elde etmişti. Gölge kadar karanlık bir siluetin saldırısına uğrayıp ölene kadar. Cumhuriyet, Kirdo gezegenini saflarına katarken, Plo Koon karbonitten çıkarılmıştı. Dark Jedi Kit Fisto ise Jedi Konseyinin başarılı operasyonu ile ele geçirilmiş ve bir meditasyonla hafızası silinmişti. Tıpkı karbonitten çıkarılan ve hafızasını kaybeden, Ploo Koon gibi.

Pammant Savaşının sonunda Dac Birliği siyasi ve askeri gücünü tamamlamıştı. İşte tüm bu olaylar ile birlikte bu turda Jedi Düzeni giriştiği mücadele sayesinde büyük bir ilerleme göstermişti. Ki Adi Mundi yeniden Tython a döndüğünde, Jango Fett’in onların Tython da olduğunu bildiğinden habersizdi. Fakat Jedi Düzeni zekiydi. Herhangi bir duruma karşılık kendilerine bir gizli üs seçmişlerdi. Üstelik Ayrılıkçı gizli üssünün yerini Ringo Vinda gezegeninde olduğunu öğrendikten sonra…

  1. 7. TUR

Öne çıkan gezegen: Kamino
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Gray Jedi Barriss Offee
General Jango Fett
Dr. Gubacher

Savaş esnasında geriye dönüp baktığınızda kaybedecekleriniz aklına gelecektir. Bu sizin artık savaşı kaybettiğiniz anlamına gelecektir. Çünkü o an sizindir. Savaş anı sizindir. Geriye dönüp baktığınızda gördüğünüz veya hatırlamak istediğiniz insanların değil. İşte bu kaybetme anında etrafınızın tamamen çevrili olduğunu ve son bir kez daha savaşı hak ettiğinizi ve bu uğurda ölmek gerektiğini anlarsınız. İşte Windu’ların Mace’sinin yaptığı da tam olarak buydu.

Dr. Gubacher in yakın zamanda yaptığı çalışmalar ile trilyonlarca nüfusu bünyesinde barındıran Galaktik Cumhuriyetin en başında yer alan isim ile bizzat görüşme fırsatı yakalamıştı. Aldığı yeni görev emri ile kendi vücudu için planladığı çalışmaları çok daha ileriye taşıyacaktı.

Mandalor Gezegeninde yer alan Darth Maul Ayrılıkçı dava için gezegenin iç dinamik yapısı olarak da bahsedilen askeri hareketlilikleri araştırmak için görevini devam ettiriyordu. İşlerin kolaylaşması için bizzat Kont Dooku tarafından Bağımsız Sistemler Konfederasyonu içerisinde askeri Albay rütbesine yükselmişti. Böylesine bir rütbeye en alt tabakadan sıçramak herkesin hayal edebileceği bir durum değildi. Ayrılıkçılar olarak da bilinen Bağımsız Sistemler Konfederasyonuna bağlı askeri generaller aşırı derecede kurnaz ve sinsi hareket ediyorlardı. General Jango Fett in Galakside bir anda ortaya çıkıp kendini gösterme cesareti sergileyen Zann Konsorsiyum un önemli komutanlarından biri olan Silri ile anlaşma yapıp Pammant ı almak için harekete geçmesi de buna bir örnekti.

Yeniden Pammant…

Bir yandan İstanbul’un Fethi bir yandan Hutt Kartelinin istihbarat bilgileri ve bir yandan Pammant ın düşman işgalinden kurtarılması çabası General Jango Fett in büyük bir askeri deha olduğunun kanıtıydı. Fakat düşmanda zekiydi. Ayrılıkçıların en önemli generali şimdi Jedi ların yaptığı bir saldırı sonucu Pammant Gezegeninde esir düşmüştü.

İstanbul’un Fethi

Tüm bu yaşananlar çok uzun zaman önce uzak, uzak bir galakside geçti. Çoktan bitti. Onu değiştirecek hiçbir şey yapılamaz. Bu, aşka, kardeşliğe, ihanete, karanlığa ve aydınlığa dair bir hikâye. Bir çağın sonunun hikâyesi. Alında bitmedi. Şu an da tam da burada gerçekleşmekte. Siz bu kelimeleri okurken meydana geliyor. Bu bir çöküş değil. Alacakaranlık henüz bitmedi ama aydınlık şimdi başlıyor. Ne de olsa akbabalar yüksekten uçar.

Bu yolculukta bizimle olan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Teşekkür ederim.
SWE – RPG Battles (Clone Wars) oyunun proje mimarı: Berke Valeska
Onay veren: Erdinç Hoşver
Denetleyen: Windu Yunus Asajj Ventress
Değerli oyuncularımız:
Ahmet Selim Günaydın General Kalani ve Kannen Doom
Sedat Tuluk Jedi Ustası Ki Adi Mundi – Dode Meester
Macee Windu Mace Windu – Rako Hardeen
Çağrı Kılıç General Jango Fett – Gözlemci Aang
Doğukan Yıldız Aayla Secura
TC Dönay Akdaş Ahsoka Tano
Ahmet Teoman Akkoyun Anakin Skywalker – Darth Vader
Eren Esatoğlu Father
Şükrü Can Kılıçlı Cad Bane
Mert Muhammed Çiftçi Seçilmiş Kişi Ima Gun Di
Baturhan Şavran Obi wan Kenobi
Bedirhan Çetin Gri Jedi Bariss Offee – Rachel
Andaç Kaygısız Even Piell
İsmail Karabulut Cin Drallig
Kadir Hallaç Ferus Olin
Mehmet Berkay Durna – Kont Dooku
Ahmet Taş Dengar
Kaan Tuzcu Sev’rance Tann – Ror
Berkay Turgut General Grevious – Artel Darc
Batuhan Tuluk Eeth Koth
Utku Yoldaş Candan Savage Opress
Necati Gök Kont Darth Maul
Görkem Demirel Mary Jeyne Seahawk
Sezgin Taş Shaak Ti
Berkin Umut Kılınç Yoda
Burak Beşir Arıkan Dr. Gubacher
Şafak Güler Plo Koon
Fatih Aslan Aiden Droian
Yağmur Bulut Shahan Alama
Azra Omerovic Tiplee
Miraç İtik – Dark Jedi Pong Krell
TC Göktuğ Kaçıra Commander Bacara – Embo
Hakan Alemdar Commander Fox
Mert Anlı Boba Fett
Mehmet Emin Karakaya Tol Skorr
Melis Basaranel Darth Kynareth
ve daha niceleri… 2 yönetici, 30 dan fazla oyuncu, onlarca hikâye.
RP bitti ama aktif başka Role Play oyunlarımız var.
SWE – RPG Battles (Old Republic)
https://www.facebook.com/groups/swerpgbattles/

Malevolence yok edildi! General Jango Fett son anda kurtuldu ve Jedi lara esir düştü. Silri nin takas isteği ile General Jango Fett kurtarıldı. Dac Birliği ise bu savaşta yenilmekten son anda kurtuldu. Daha öncesinde çok fazla gemi kaybetmişlerdi. Yeniden toparlanmadan gelen bu saldırıyı Cin Drallig sayesinde çok can kaybetmeden üzerilerinden attılar.

 

Mace Windu

Mace Windu Özel

Savaşın her anında aldığı kararlar ve kişisel azmi sayesinde ön plana çıkan Jedi Şövalyesi, Ustası, Cumhuriyet Generali ve sonunda ise Galactic Alliance nin kurucularından biriydi. Savaşı bitirmek için Ayrılıkçı Lidere atılan Shadow Arsenal isimli silahın arkasında olan isimlerden biriydi. Yine ilk Ryloth Gezegeni ziyaretini yapanlar arasında yer alıyordu. Tarihi kayıtlara bakıldığında kendisini Shili de bile görebilirsiniz. Grelaca Şehrinde alışveriş yaparken de Mace Windu vardı. Pammant ve Tython da tarih yazarken de. Ve… Haruun Kal. Galaksinin en iyi RP si. Muhalif tavırları ile dikkat çeken Bankacılık Klanının merkezi Scipio da Cumhuriyet hainlerini araştıracak kadar da cesurdu. Tatooine de Krayt Ejderi ile savaşacak kadar da… Güç onu yanına çağırdığında en son Kamino da savaşıyordu. Savaş alanında ölen kahraman… Huzur içinde uyu…

Ödül Avcılarından Bossk paraya her zaman açtı. Onun için krediler hayatının en önemli noktasıydı. Bu amaçla Toydaria Gezegenine gitmiş ve gezegenin kralına suikast yapmıştı. Başarılı suikast sayesinde o anda gezegende bulunan Cumhuriyet elçilerine suçu yüklemeyi başarmıştı. Hutt Kartelinin artık bir numaralı gözde savaşçısı haline gelmişti. Tatooine de yaptığı katliama kadar.

Jedi lar gizlice yürüttükleri projeyi açıkladılar. Master Ki Adi Mundi nin mesajında Ror ve Dark Jedi Pong Krell in adaletli bir şekilde yargılanacağı paylaşılmıştı. Aynı mesajda yeni bir dava uğruna savaştıklarını bunun ise Galactic Alliance olduğunu söylemişlerdi. Galaktik Cumhuriyet bu konuda nasıl bir tavır alacaktı, zaman gösterecekti.

Dathomir gezegeninde yaşayan ve kısmen Ayrılıkçı kısmen Zann Konsorsiyum ile çalışan Saato bir gece kardeşiydi. Night Sister olarak bilinen Dathomir in yeli halkı kendi inançlarına sahip iç içe yaşayan yine kendi kült ve kültürlerini yaşatmaya çalışan esrarengiz bir büyücü topluluğuydu. Aiden Dorian ise eğitiminin sonlarına rağmen gece kardeşlerinden öğreneceği çok şey vardı.
“Fiziksel ve zihinsel gücün yanında kullanılacak köleler ve savaşmaya değecek rakipler bulmalısın.” Saato’dan çırağı Aiden Dorian a nasihat…
Dathomir de Galaktik Haritadan bakıldığında 01 ve 022 ızgara koordinatlarının kontrolünü sağlayan en önemli gece kardeşinden öğrendiklerini asla unutmayacaktı. Yeni görevi olan Cestus Sibernetik de ajanlık faaliyetinin ilk ve en önemli aşamasını da Rødvin ile başarıyla geçmiştir…
Mary Jeyne Seahawk isimli kendine has düşünceleri olan genç bir padawandı. Galactic Alliance nin gizli üssünde Tiplee ile yaptığı bir düelloydu kaybetmişti. Düello esnasında yaptığı hataların farkında olan genç padawan, Ustalarının sözlerini dinlemeye karar vermiş gibi duruyordu. Hazır olduğunda ise bir göreve, Cathar isimli bir Jedi Şövalyesi ve birkaç Jedi ile gitmiştir. Görevden ise başarıyla dönmüştür. Kendisi artık sınavlara hazırdır. Başarıyla geçen sınav dönemi sonrasında artık Jedi Şövalyesi olmuştur. İsterse tek başına üstlenebileceği ilk görevi için Master Yoda nın yanına gidecektir.

Tüm bu savaş arenasından uzakta eski bir Jedi olan Seçilmiş Kişi Ima Gun Di vardı. Ganthel in özgür halkının seçilmiş ismi Kral Ima Gun Di bir davetiyede pek alışılmamış şekilde Hutt Karteli adına çalışan Merry isimli bir kadına evlenme teklifi etmiştir. Balo gösterisinde bu akıllıca hamlesi belkide ileride kendisine çok faydalar sağlayacaktır.

Oyunda ki ilk evlilik.

Shadow Arsenal yaralarını sarmış olan Kont Dooku ise Jutrand gezegenine gitmiştir. Çok önemli ticaret noktalarından biri olan bu gezegenin yöneticileri ve firmaları ile anlaşmış olsa da gezegenin savunma bütçesinde aşırılığa kaçmıştır.

Bossk gözde savaşçı olarak yükseldiği zamanlarda Shahan Alama zor zamanlardan geçiyordu. Hondo Ohnaka nın çetesinden biri kendisine karşı başarısız bir suikast eyleminde bulunmuştu. Watto yu öldürmek başına çok büyük bir bela açmıştı. Cansız bedenine konulan ödülü bir zamanlar yönetiminde söz sahibi olduğu Ohnaka çetesi üyelerin bile dikkatini çekmişti. Bu işe son vermek için Toydaria Gezegenine gitti. Watto nun kardeşini buldu. Fakat hesaplayamadığı bir avcıyla karşılaştı. Bossk ile Greedo onu öldürmeye gelmişti. Çıkan çatışmada Shahan Alama ağır yara almıştı. Bossk ve Greedo giriştiği bu işte, işveren olan Watto nun kardeşinin ölümü ile kendilerine kalanın sadece arkasına bakarak gitmek olduğunu anlamışlardı. Belkide Shahan Alama’yı Hutt Karteline yem etmek en doğru fikirdi… Darth Maul ve Savage Opress Mandalore Gezegeni topraklarına geldiler. İki kardeşin yaptığı ortak araştırma sonucunda, bir zamanlar yeşil coğrafyasıyla ün salmış Concordia Ayında, Ölüm Saati hakkında önemli bilgiler elde ettiler. Düştükleri tuzaklar ve saldırılardan iki kardeş sırt sırta kurtulmayı başarmıştır. Kannen Doom ise Alderaan likörünü içtiği ve kaçak Ganthel mühendislerini araştırdığı sıralarda Usta Yoda Kashyyyk gezegenine gitmişti. Wookie’ler ile iyi ve dostane ilişkilerini kullanarak gezegeni Galactic Alliance saflarına katmıştır. Başka bir yerde Aayla Secura, Plo Koon ve Ahsoka Tano, Ryloth Gezegenine gitmişlerdi. Aylar geçmişti, Aayla Secura nın son ziyaretinin üzerinden.. Mace Windu ile yapmıştı bu ziyareti. Gezegenden hemen gitmeleri gerektiğini söylenmişti. Klon Savaşlarının Başlangıcı olduğu için lidere büyük bir saygı ile geri çekilmişlerdi. Ama şimdi aylar sonra lider Jedi ları özel olarak konuşmak için bizzat karşıladı. Çünkü gezegen aylar boyunca gizlice örgütlenen Zann Konsorsiyum altında ezilmişti. Ryloth Liderinin isteklerine binaen araştırma yapan Aayla Secura, Konsorsiyuma ait bir üs buldu. Buraya gizlice sızmak için harekete geçti. Fakat istediği gibi gelişmeyen olaylar neticesinde kendisi üs yakınında kayboldu. Plo Koon ve Ahsoka Tano ise Ryloth da başa çıkmaları gereken farklı olaylar yaşadılar. Dax Gazaway ın ilginç hikayesini Plo Koon öğrenmişti. Gelecek ve güç ile ilgili bilgiler içeren bir yolcuğu ise Ahsoka Tano gitmişti.

Tarihi savaşa doğru… General Jango Fett şimdi Raxus semalarındaydı. Bağımsız Sistemler Konfederasyonunun belkide hiç görmediği kadar en büyük gücünü oluşturacak projelerin başlangıcı olan 1. Konfederasyon Savunma Savaş ve Kalkınma Kurulu Toplantısını başlatmıştı. Askeri zekasını artık siyasi alana taşımış ve Ayrılıkçıların en gözde isimlerinden biri olmuştu. Toplantıdan birkaç gün önce ise Cad Bane ile görüşmüş ve ona önemli görevler vermiştir. Concord Dawn a giden Cad Bane burada topladığı özel bir birlik ile artık bu göreve hazırdır. Yeni görev emri ile çalışmalara başlayan Dr. Gubacher in asıl isteği Güç ü kullanabilmekti. Yaptığı çalışmalar ve deneyler sonucunda bunun imkansız olmadığını gördü. Doğuştan gelmeyen bir içgüdüsel özelliği Midiclorian lar sayesinde kendisine aşılacaktı. Güç ün ona verdiği ilk tepki, Gubacher in söylediklerini tekrarlamak oldu. Hem gizli bir gemi projesi yürütmüş hemde Güç’e yatkın olmak için vücuduna Midiclorian enjekte etmiştir. Bu sıralarda uzun zamandır savaş alanlarından uzak duran Tol Skor, Dac Birliği hakkında bir araştırma yapmak için Coruscant a gitmişti. Fakat gücün karanlık tarafının şehvetinde Cumhuriyet’in kalbinde yapmaması gereken ne varsa yapmıştı.

Tarihi savaşta…

General Jango Fett, Admiral Trench ve Gray Jedi Barriss Offee nin köşeye sıkıştırdığı Mace Windu ile düello yaşanmıştı. Gray Jedi Barriss Offe bu düellodan Usta Jedi n sağ çıkamayacağını anlamıştı. Uzun zamandır yürüttüğü ajanlık faaliyetinde ki görevinin son bulduğunu düşünerek Usta Jedi Mace Windu ya yardım etmeye karar verdi. Kaderin yol ayrımı son bulmuştu. Fakat Jedi Ustası Mace Windu’yu kesin bir ölümden kurtaramadı. Admiral Trench tarafından öldürülmüştü, Windu. Barriss vazgeçmedi. İntikamını hızlı aldı. Yoktu artık dahi lider General Jango Fett. Yoktu artık Admiral Trench. Kendini son anda kurtarmayı başaran Gray Jedi Barriss Offe ise Cumhuriyetin kollarına sığınmıştı. Yine tarihi savaşın bir bölümü Tipaco Şehrinde geçiyordu. Galaksinin en önemli klon üretim tesislerinin yer aldığı bu şehir Kamino Gezegenin de yer almaktaydı. Ayrılıkçıların saldırısından önce buraya gelen Ki Adi Mundi, Shaak Ti ve Mace Windu bir süre sonra davalarına en çok yardımcı olacak, hazır olan 20.000 Alliance Klonunun telef olmaması için Cumhuriyete ve eski dostları 501. Lejyona yardım etme kararı aldılar. Windu ilk düşen oldu. Sonra ise Jango Fett düştü. Daha sonra Admiral Trench düştü. TCAS ve Aqua droidlerin yaptığı sualtı savaşında Commander Appo ilk düşen klon komutanlar arasındaydı.

Jango Fett Özel

 

Jango Fett

Hayatının son dönemlerine doğru kendini tamamen Bağımsız Sistemler Konfederasyonuna adayan Jango Fett, General rütbesine kadar yükselmiştir. Umbara da, Mestare de, Trendosha da, Gwori de, Shili de, İstanbul da, Raxus da o vardı. Daha nice coğrafyalar gören Fett, nice hikayelere tanık olmuştu. Geonosis savaşında tarih yazmıştı. Malastare Gezegeninde yaptıkları ile sadece gezegeni değil, Ayrılıkçıların gönüllerini fetih etmişti. Fakat Ayrılıkçıların kahramanın da bir sonu vardı. O son kendisini bir ihanet ile Kamino Gezegeni yörüngesinde bekliyordu. Belki, bir gün intikamı alınırdı, oğlu tarafından. Huzur içinde uyu General.

Klonlar… Klon Askerleri veya Galaktik Cumhuriyet Yüksek Askeri Birlikleri arasında yer alan en önemli savaşçılar. Böyle diyorlardı insanlar onlara. Onderon halkı için çok büyük bir kurtarıcıydı onlar. Lothal halkı içinde. Başka halklar içinde. Neimodia halkları içinde zalimdirler. Raxus yöneticileri içinde. Her ne olursa olsun ataları Jango Fett cesurdular. Klon Savaşlarının adı onlardan gelmiştir. Balmorra da… Kowak da… Dxun da… Neimodia da… Hatta ve hatta Cumhuriyetin Başkenti Coruscant da bile sayısız savaş ve görev üstlenmişlerdir. İçlerinde yer alan onlarca elit birim arasında bir tanesi vardır ki tarihin en iyi askerlerini barındırır. Bunların adı 501. Lejyondur. Lejyonun en büyük komutanı ise Captain Rex’dir. Rex in karşısında 9 farklı isimde 501. Lejyon komutanı vardı.
“Benim adım Rex.”
“Ama bana Yüzbaşı veya Efendim diyeceksiniz.”
Captain Rex in kolları göğsünde birleşti. “Savaş!”
“Asla garanti bir zafer ile gelmez. Hiçbir askere güvende olacağını söyleyemem!”
Fives hemen söze girdi… “Benim künyem CT-Fives Fives Fives Fives (5555) efendim.”
Tup güldü. Biz ona kısaca Fives diyoruz efendim dedi. İki klon askeri koşarak dinleyen kişilerin arasına katıldı.
Captain Rex: “Bu Heavy. Bu da Echo.”
Sonra yavaş adımlarla arka taraflardan başka bir klon askeri geliyordu ve turuncu kıyafeti ile dikkat çekiyordu. “Ben Kumandan Cody, Yeni Üstünüz.”
Gruptan “Sir! Yes! Sir!” sesleri yükseldi.
Captain Rex yeni gelenlere bakıp gülümsedi.
“Görünüşe göre komuta etmek için Parlaklar bulduk komutan.”
Komutan Cody biraz daha ciddiydi.
“Etrafınıza bakın! Hepimiz kardeşiz, aynı yürek ve aynı kan!”
Eğitiminiz kanında diyerek gürledi. Captain Rex e baktı. Captain Rex destekler niteliğinde başı ile onaylarken Komutan Cody devam etti. “Ve benim kanım savaşmak için kaynıyor.”

Star Wars The Clone Wars 7. Sezon Fragmanı TR Alt yazılı

 

Clone Wars 7. Sezon fragmanında yer alan sözleri SWE – RPG Battles (Clone Wars) 7. Tura taşıma heyecanı.

Tipaco Şehrinde süren savaş uzadıkça düşenlerin sayısı arttı. Uzay savaşına gelen destek kuvvetler yeterli olmuyordu. Cumhuriyet gafil avlanmıştı. Birliklerinin büyük bir bölümünü Ayrılıkçı gizli üssü olan Ringo Vinda gezegenine göndererek kaybetmişti. Çünkü gizli üs tamamen bir tuzaktı. Şimdi ise, Oz düştü. Daha sonra Kit ve Ringo da düştü. Lejyon komutanlarından bir isim ise Shaak Ti nin gözlemleri ile kontrol altına alındı. Bir tuhaflık sezmişti Shaak Ti ve savaş öncesi bununla ilgili araştırma yaptırmıştı. Bulduğu sonuçlarda Dogma isimli klon komutanının da olmaması gereken bir nesne keşfetti. İşte bu keşfi araştırmamak en büyük hatası oldu. Keşfettiği şey klonlara encekte edilmiş bir nesneydi. TAUN BIZ isimli üst düzey bir Kaminoian durumu hemen Darth Sidious a haber verdi. Darth Sidious ise Klon Savaşlarından bile önce planladığı bu olayın açığa çıkmasını istemiyordu. Jedi lar kurnazdı. Erken davranması gerekiyordu… Darth Sidious’un emri ile Barriss Offee Tarkin tarafından karbonite konmuştur. Usta Jedi Ki Adi Mundi şehrin en önemli noktalarından birinde savaştığı sırada hiç beklemediği yerden bir darbe yedi. Gezegenin karanlık sularına gömülürken aynı akıbeti savaşın gidişatını değiştirmek isteyen ve bu yüzden savaş alanlarından birine giden Shaak Ti de yaşadı.
Emir 66 yayınlanmıştı.

  1. TUR

Öne çıkan gezegen: Tython
Sırası ile öne çıkan 3 isim:
Cin Drallig (Akbaba)
Even Piell
Aiden Droian

“Yıldızların karşısında, gökkuşağının üstünde burada saklı şehrin içerisinde ve bulutlarla beraber süzülürken bilmeni isterim; Seni seviyorum.”
– Padmê Amidala

Marvasa’a Marauderslerle bugünlerde Concord Dawn’da faaliyet gösteren bir dizi ödül avcısı grubudur. Concord Dawn’da eğlendikleri, iş görüşmeleri yaptıkları terk edilmiş bir fabrikada bulunurlar. “İsimleri yok ama ne kadar güçlü olduklarını gözlerimle gördüm.” Pre Viszla tarafından görevlendirilen Rako Hardeen isimli krediye aç bir ödül avcısı bu eğlence ve saklanma mekânına gelmişti. Ölüm Saatinin Liderinin, sinsi planını uyguladığını bilmeden. Ka’TT isimli eski bir dostu yardımıyla yeterince ödül avcısı grubu toparlayan Rako Hardeen kredilerini alabilecek gibi görünüyordu.

Concord Dawn tehlikeliydi. Bulunduğu yıldız sistemine adını veren Concord Dawn gezegeni ödül avcılarıyla dolu bir fabrikaya ev sahipliği yapıyordu. En az burası kadar tehlikeli başka bir yer daha vardı.

Bulunduğu yıldız sistemine adını veren Ord Cestus gezegeni galakside hatırı sayılır ticaret pazarına ev sahipliği yapıyordu. Bu ticaret pazarının başında yer alan Cestus Sibernetik, sivil droid üretiminde dış yakada söz sahibiydi. Aiden Droian adında bir genç bu sisteme yakın Dathomir gezegeninde yaşıyordu. Gece kardeşi olan ve Ustası Saato tarafından özenle eğitilen padawan Droian’ın dış yakada yer alan ilk görevi bu ticaret pazarında araştırma yapmaktı. Cestus Sibernetik içerisinde yükselecek olan Aiden Droian sayesinde Saato büyük bir droid ordusu kuracak hamleler yapacaktı. Fakat Ord Cestus’da tehlikeliydi. Gemisine gizlice binen Rødvin isimli gece kardeşi ise Saato tarafından görevlendirilmişti. Aiden Droian’ın yanlış hamlelerinin sonucunu ölümle belirlemesi için. Rødvin ise galakside ki en körelmiş duyguyla Aiden Droian’a bağlandı. – Aşk –

Aiden Droian ise yanı başında yeşeren duyguları görmezden gelecek kadar kör ve güce düşkündü.

Destroyer krizi… Ganthel’in özgür kralı Seçilmiş Kişi Ima Gun Di günlerce başını ağrıtan krizin çözülmesi için büyük bir yarışma düzenlemeye karar vermişti. Kannen Doom tarafından gizlice uygulanan yarışma sayesinde kriz çözülmüştü. Geonosis gemilerinin birer kopyasını çıkaran mühendislerini itirafçı olarak kullanan kral, Poggle the Lesser’le konuşmuş ve durdurulan destroyer üretiminin yeniden devam etmesi için onayını almıştı. Hukuken artık Geonosis sorun olmayacaktı. Bu bir bakıma Geonosis dostlarından Ganthel Kralına düğün hediyesiydi. Kralın düğünü muhteşem oluyordu. Ganthel Kralı kendi sarayında Marry ile evlenmişti. Marry bir zamanlar Hutt Klanı için çalıştığından dolayı düğüne Hutt ların hediyeleri damgasını vurmuştu. Hutt, kendini yüceltmeyi çok severdi.

“Help me, obi-wan kenobi; you’re my only hope.”
“Bir zamanlar beni ve kafilemi korumuştun. Ustanız Qui-Gon Jinn ile. Şimdi hayatım ve gezegenim tehlikede. Lütfen bana yar…”
*Lazer sesleri* *Metalik bir ses. Yere atılan 4-5 adım…* ileti kesilir.

“Ölümsüzlüğü mü arayacaktım? Ben ne istiyordum?” “Kısa bir ömrü Tatooine’de çiftçilik yaparak geçirebilirim.” “Sen o kadar önemli biri değilsin.” Ror’un hapishane hayatı işkence, aşağılanma ve zamanın ne olduğunu unutarak geçiyordu. Bu yolda atacağı her adım kendisini ya ölüme ya da özgürlüğe götürecekti.

Kannen Doom’un yeni görevi ise Coruscant Senato binasındaydı. Hutt’lar ondan R2D2 isimli astromech droidi kaçırmasını istemişti. Fakat ödül avcısı görevinde başarısız oldu. Klon Muhafızları ve askerler ile savaşırken öldü.

– Jedha Dosyası –
Jedha’da yer alan yönetimin kurduğu mahkeme ve araştırmalar sonucunda gezegene yapılan destroyer saldırısının faallerinin Cumhuriyet olduğu kanısına varılmıştır. Her ne kadar çok fazla detay bulunmasa da Jedha yönetimi Cumhuriyet ile arasında yer alan tüm ticari anlaşmaları askıya almıştır.

“Coruscant’da, Star Wars Evreni kanalından merhabalar… Ben sunucu Adas. Yanımda değerli hocam Niko var. Dış yakadan ses programının bugünkü konusu Jedha.”

*Kanalın amblemi ve yayın başlangıç müziği*

“Hocam sanırım son mahkemede görülen davada bir delilden söz ediliyordu.”

Niko hoca oturduğu koltukta sert görünüşü ve ciddi tavırlarıyla ön plana çıkıyordu. “Sıçrama noktası ile ilgili deliller. Cumhuriyetin senatörlerinden Bail Organa’dan da öğrendiğim kısa bilgiye göre Terrabe sıçrama noktası yerine destroyerin Metellos sıçrama noktasını daha zorlu bir yolu seçtiği görülmekte. Bu çok anlamsız. Metellos noktasında büyük gemilerin geçebileceği bir alan yaratmak çok zor. Burada astroit tarlaları var. Eğer gemi böylesine gizli bir yol seçiyorsa neden açık frekanstan ‘Cumhuriyetin cezası geldi!’ şeklinde yayın yapsınlar? Gelin görün ki mahkeme üyelerini bu konuda ikna etmek imkânsız gibi.”

Sunucu Adas iç çekti. “Peki, hocam tam olarak sizin fikirleriniz neler? Cumhuriyetin gerçekten bunu…”

Niko hoca hiç çekinmeden sunucunun sözünü kesti. “Lütfen efendim, Cumhuriyet böylesine küçük hamleler yapacak kadar basit bir oluşum değil. Yapsa bile bu kadar kötü planlayamaz.”

Sunucu Adas sözünün kesilmesine rağmen gülümsedi. “Bu iş sizce nasıl sonuçlanacak?”

Niko kameralara dönmüştü. “Jedha’nın saygıdeğer hâkimleri eğer gerçekleri görürse ki bunun için değerli kanıtlar lazım. Cumhuriyet lehine karar alacaklardır. Olayı araştıracak bir Jedi’n olmamas…”

– Reklam – “sı ne kötü.”

Adas heyecanla ayağa kalktı. “Aman hocam yapmayın. Kanalı kapattıracaksınız. Bu sırada kameraman droid onlara seslendi. “Acil reklama geçiş yaptım. Merak etmeyin.”

– Hapes Konsorsiyumu –
“Galaksinin geri kalanına kıyasla bizim ayakta durmamızı sağlayan iki şey var.” Kaptan Kpakpando na-enwu sözlerini tamamladığında Jedi Ustası Even Piell bakışlarını kendisinden iki kat uzun kadına çevirdi. “Nedir onlar, Kaptan?”
Kpakpando na-enwu’nun gözleri kor gibi parıldıyordu. Yüzü öylesine güzeldi ki galakside o ve onun gibilerine kendini kaptırmayacak bir canlı yoktu. “Tedbiri elden bırakmayız ve erkeklere güvenmeyiz.” Hapes Konsorsiyumun gösterişli dünyalarından başkentine giden yolda Even Piell kendini Raqo Depot gezegeninde bir ışık hızı kuyusuna yakalanırken bulmuştu. Burada zekâsını kullanan Piell hiçbir sorun yaşamadan Hapes Konsorsiyumu’n kraliçesiyle görüşme iznini almıştı. Bu görüşme Galactic Alliance için çok önemliydi. Eğer ikna edebilirlerse Zygerria sistemine yapılacak bir operasyonda filolarının desteğini alacaklardı. Zygerria sistemine yapılacak saldırı Kowak savaşının ikinci planı olarak Jedi’lar tarafından uzun süredir gündemdeydi. Bu görevde Usta Even Piell’in yanında çırağı Jax Pavan ve Jedi Ustası Yorik Belgo vardı.

Savaş ise galaksinin başka bir ucunda başka bir şekilde gerçekleşiyordu. Her yerde yıkım ve kıyım vardı. Toydaria’nın Hutt tarafından ele geçirilmesi Cumhuriyet için çok büyük bir kayıptı. Hutt Karteline açılan hiper uzay yolunu ele geçirme fırsatını kaybetmişlerdi. Başka bir gezegende ise Sevranc’e Tann Liderliğinde açılan Yargıç Tapınaklarından ilki yaşadığı iç çatışmanın sonunda askeri müdahale ile kapatıldı. Mina Bonteri’nin büyük övgülerle açtığı tapınak yine onun emriyle kapısına mühür vuruldu.

– Zann Konsorsiyumu ile ilk temas –
“En iyi saldırı geri çekilmektir.” İşte tam da bu strateji üzerinden hareket eden Plo Koon bir bakıma galaksinin tarihini değiştirecek olayların içinde bulunuyordu. Ryloth’da başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği sızma işleminin bir diğer boyutu da kaçmaktı. Kara El olarak da bilinen Cronal, ele geçirmeye başarmıştı Jedi Konseyi üyesi Aayla Secura’yı… Plo Koon zorlu bir görevin ardından gizlice Ryloth’a konuşlanmış ve Ryloth’un yerli halkını kaçırmaktan tenezzül etmeyen Zann Konsorsiyum üssüne sızmıştı. Zann Askeri kılığında hareket etmiş ve Güç’ün peygamberi olarak nitelendirilen Cronal’ın yanına kadar gelmiş ve onun hizmet edeceği kişiyi öğrenecek bir tür holocron elde etmişti. Bu holocron da yer alan sırlar ileride Jedi’ların kaderini değiştirecekti. Aayla Secura’yı kurtardıktan sonra, Zann Konsorsiyum kendilerine karşı, bu gezegende patlak verecek bir isyanı engellemek için destek göndermişti. Galactic Alliance güçleri ile ve Twi-Lek ırkının desteğini alan Jedi’lar gezegende yer alan üssü yok etmişti. Destroyerin desteğini alan Cronal gezegenden destroyer ile kaçmıştı. Ryloth artık Galactic Alliance saflarına geçmişti.

Kaybedilen zamanın dönüşü yoktur. Ror bunun farkındaydı. Bulunduğu zindandan çıkmak için her şeyi yapmaya hazırdı. Sora Bulq ve Tus-ik Uru isminde iki Jedi Ustasıyla konuşurken tek amacı buydu. Bu amacına ulaştığını düşündüğünde Jedi Ustası Tus-ik Uru tarafından şu sözleri duydu. “Seni özgür bırakacağız. Ama kendi karanlığında…”

– Ord Cestus’da Yükselen Tehdit –
Mary Jeyne Seahawk çok genç bir Jedi Şövalyesiydi. Usta Yoda’dan ilk önemli görevini almıştı. Görevi ise Ord Cestus da yer alan Ayrılıkçı faaliyetleri araştırmak üzere daha önceden gönderilmiş Usta Halsey ve çırağı Knox’a eşlik etmekti. Onlarla buluştuğunda Mary Jeyne Seahwak’ın da yanında bir padawan vardı. Ord Cestus sisteminin yaşam mümkün olmayan son gezegenin yörüngesinde yer alan uzay istasyonunda Usta Halsey ve Usta Mary Jeyne Seahawk geleceği görmek için meditasyon yaptılar. Padawanlar ise Ord Cestus’da araştırma yapmak için yola koyuldular…

Tython’da Jedi Düzeninin Muhafızlarının lideri olan Cin Drallig’in yayımladığı yeni emre göre birçok Jedi ajanlık faaliyetleri yürütmek üzere galaksiye dağıldılar. Şimdi ise Jedi Konseyi üyelerinin dağılmasından sonra yeni bir konseyin toplanma vakti gelmişti…

Tatooine’de hesaplaşma günü geldiğinde Bossk en tehlikeli düşmanlarından kaçıyordu. Hutt’ların yönettiği bir barı basmış ve kendisine hakaret eden barın yöneticileri dâhil içeride içen tüm ödül avcılarını zehirletmişti. IG-88 tarafından yeri tespit edilmişti. IG-88 ise aldığı emirler doğrultusunda Shahan Alama ile temasa geçmiş ve ona intikam fırsatı sunmuştur. Fakat vakti geldiğinde Shahan Alama ile Bossk’un teke tek düello yapmasını istemiştir. Düelloyu kazanan kişi Hutt’dan alacağı ödül ve görev ile Hapes Konsorsiyumun başkentine gidecek ve Savunma Bakanı Yoesa Ayun’un yapacağı suikasta destek verecektir. Gerçekleşen düello sonucunda intikam hırsına yenik düşen Shahan Alama ölmüştür.

Kyber Kristalleri – Tüm galaksinin değiştirecek güce sahipti… Orson Krennic bunun farkındaydı. Başka bir yerde Amiral Thrawn da bunun farkındaydı. Cumhuriyetin başkentinde Dr. Gubacher’de… Onun yaptığı deneyler bir şeyi gösteriyordu ki bu zarif ve güç e duyarlı kristaller ölümcül olabilirdi. Yaptığı deneyler sonucunda sadece kristalleri kontrol etmeyi değil, ayrıca midichlorian isimli organizmaları da kontrol etmeyi öğrenmişti. Onları etkilemiş ve mutasyona uğratarak vücuduna enjekte etmişti. Dr. Gubacher isimli bu çılgın bilim adamının elde ettiği güç hayal ettiğinden çok daha fazlaydı.

Kayıplar, savaşlar, güç, inanç, yaşamlar, umutlar, hayaller ve bizler bu coğrafyada aynı kaderi paylaşan insanlarız. Belki de kaderimizde ölmek vardı. Belki de kaderimizde acı vardı. Sevdiklerimizi kaybetmek, toprağa bırakmak. Üzülmeyin dostlarım. Sonucu ne olursa olsun hepsi bizim kaderimizdi. Karanlık çağ başlıyor ve bunu durdurabilecek kimse yok.
Kalabalık içerisinden genç bir çocuk çıktı ve hayır var diyerek umutsuz adamın sözlerini kesti. Şaşkınlık içinde bakakaldı bir avuç Twi-lek. Kaderlerinin sonunu beklerken. Ölümü beklerken. Kimse kim diye sormamıştı ama o çocuk cevap verdi. “Jedi’lar…” Bir efsane olmak üzere olanlar. – Ryloth halkı içinde

Galaksi değişiyor. Düzen bozuldu. İhanet her yerde! Savaş etrafımızı sardı… Aiden Droian yüz üstü bırakmıştı Rodvin’i… Jedi padawanları ile yaptığı uzun soluklu düelloyu ve kovalamacayı kazanmıştı. Mary Jeyne Seahawk ile yaptığı düelloda Jedi Halsey’i öldürmüş ve Mary Jeyne Seawak’ı tutsak etmişti. Sürpriz ise onu Dathormir’de bekliyordu. Ustası Saato’nun Rødvintarafından öldürüldüğünü Rødvin’den öğrenmişti. “O sana güvenmiyordu! O seni öldürecekti!”
Aiden Droian inanmak istememişti. Fakat aşkın ne olduğunu artık hissediyordu. Rødvin’in dedikleri doğruydu. Aşka inanmıştı ve bu aşkın sonu olacağını bilmiyordu. Dathomir’li gece kardeşleri tarafından etrafı sarıldığında başka bir oyunun kurbanı olacağını bilmiyordu. Talzin yeniden ortaya çıkmıştı ve bu sefer istediğini almadan da geri gitmeyecekti. Tüm isteği ise Asajj Ventress’in intikamıydı.

Büyük sır; saklanıyordu gölgelerin içinde. Bulunması gerekiyordu. Bunun için Güç’ün tüm olanaklarını kullanmalıydınız. Güç sizin yanınızda olduğunu sürece de başarırdınız. Usta Yoda tüm bu düşüncelerle Jedi Düzenine bağlı Aayla Secura’yla Hosnian Prime sistemine gitti. Güç aracılığı ile aldıkları görevlere odaklanan Jedi Ustaları karşılarında birçok zorluk belirecekti. Haftalarca Sidious tarafından takip ettirilmeye çalışılan Yoda’ya birkaç ödül avcısı grubu saldırmıştı. Aayla Secura ise gittiği görevde kesin bir ölümle karşılaştığı bir sınavdan geçmişti. Her ikisi de başarıyla sınavlarını geçmişlerdi. Yoda güç ile bir olmayı, Aayla Secura eskilerden birini güç ile geri getirme hakkını elde etmişti. Sol tarafına doğru doğrulup baktı. Gemmy nin gülümseyen yüzünü gördü. Ona gülümsedi ve Gemmy güç ile bir olup kayboldu. Güç de yavaş yavaş beliren Usta Yoda yı gördü. “Vakit geldi, Usta Windu…”

Kendi karanlığında yaşadığı özgürlüğün sonucu olarak büyük bir sabır gösteren Ror ayağına gelen fırsatı özenle kullandı. Bir tür Sith holocronunu açmayı başaran Ror’un Jedi’lara olan sözleri karşılıksız kalmadı. Jedi’lar sonunda Ajunta Pall’ın yaşadığı vücudun Glem Val’da olduğunu öğrendiler. Bir gün bu yaratığı ele geçirebilirlerse antik güç bilgilerine ulaşacaklardı. Ror ise holocron açma karşılığında Ferus Olin tarafından Belsavis gezegenine bırakıldı. Belsavis gezegeninde Ror çok farklı bir macera yaşayacaktı. Ferus Olin burada karşılaştığı Wedge Antilles isimli genç bir çocuğun hayatını kurtardı. Bazı değerli bilgilere sahip bu genç çocuk eğer iyi kullanılırsa Galactic Alliance’ye çok faydası dokunabilirdi.

Kaderin yol ayrımında arayış… Rachel ustasından haber alamamıştı. Gözlerini yıldızlara çevirmiş onun olabileceği yeri sezmeye çalışmıştı. Fakat milyarlarca varlığı barındıran binlerce yaşanabilir sistem vardı. En bilge olanlar bile bilemezdi. Yapacağı seçim ise Jedi düzenine gitmekti. Tython’a olan yolculuğunda aklında hep ustası ve geride bıraktığı Caleb vardı. Ustasını aradığı bu yolculukta ustasının ustası Luminara Undili ile karşı karşıya geldi. Luminara Undili’nin sert söylemleri ve Jedi Düzeninin veri arşivinin yardımıyla Barriss

Offee’nin yerini Mytus Sisteminde olduğunu öğrendiler.

– Gizli Tehlike –
Plo Koon’dan gelen gümüş holocron hakkında; Ryloth’da bulunan Zann Konsorsiyum üssünde ki Cronal’dan ele geçirdikleri gümüş holocron büyük bir tehlikenin Jedi Düzeninin kapısında olduğunu işaret etmişti. Cumhuriyetin başında ki isimlerden biri bir Sith Lorduydu. Hafife alınamayacak kadar önemli olan bu bilgiden sonra Jedi Konseyi büyük bir operasyon hazırlığı başlattı. Jedi Tapınağı Muhafızları lideri Cin Drallig ve Jedi Ustası Tus-ik Uru, Polis Massa biyolojik araştırma tesisinde Cumhuriyetin Alderaan Senatörü ve Cumhuriyet Askeri Gözlem Komitesi Başkanlarından biri olan Bail Organa ile buluştular. Alderaan Senatörünün yardımıyla eski bir Jedi olan ve Şansölyeye yakın duran Ronhar Kim ile görüştüler. Görüşmeler ise Alderaan da devam etti. İlk başlarda Ronhar Kim’in Şansölye ve çevresinde ki herhangi birinin Sith Lordu olacağını düşünmediği açıktı. Fakat Ryloth’da ele geçirilen deliller sayesinde Ronhar Kim Jedi’lara yardım etmeyi kabul etti. Cin Drallig, padawanı Serra Keto ile arasında güzel bir bağ kurmuştu. Her ne kadar Serra Keto ustasına karşı, görevi zor duruma düşürecek farklı duygular beslese de ustasının Jedi Düzeninin eski kanunlarına bağlılığı görevin gidişatında bir sorun olmamasını sağladı. Bir süreye kadar…

Cumhuriyet’te Askeri Gözlem Komitesinin başında birçok isim vardı. Bunlardan bir tanesi ise senato koltuğunda gözlemcilik yapan ve Gözlemci olarak bilinen Aang’dı. Onun karşılaşacağı tehlikenin boyutu galaksi büyüklüğündeydi. Bir güç açığa çıkmıştı ve durdurulması gerekiyordu. Çirkin ve güzel yüzünü gösteren Abeloth, Gözlemcinin aklını kaçırmasına neden olmuş ve onu galaksinin kaderini zulme sürükleyecek bir dizi anlaşma yapması için Anaxes sistemine sürüklemişti.

Mand’alor; Burada yaşanan savaş çok daha farklıydı. Mandalor Klanları ayrışmanın eşiğine gelmişti. Cumhuriyet, Ayrılıkçı ve Hükümet taraflı klanların kıyımları tüm gezegeni sarsmış, ölümlere ve milyonlarca Mandalorian’ın göç etmesine neden olmuştu. Bu karmaşanın içinde Darth Maul ve Savage Opress gezegenin yönetimini ele geçirecek hamleler yapmışlardı. Darth Maul önemli bir görev için ayrılırken Savage Opress ise gezegen yörüngesine gelen Ayrılıkçı desteğinin yanına geçmişti. Pre Viszla ise sinsi planını harekete geçirdi. Herhangi bir sorun olduğunda Ayrılıkçılarla yaptığı anlaşmayı kullanacaktı. Marvasa’a Marauderslerle grubundan ödül avcılarını Concordia’da karşılamıştı. Onlara kredi karşılığında bütün şehri yağmalamalarını ve herkesi öldürmelerini emretti. Aradan geçen saatler sonrasında birçok klan, ödül avcıları karşısında tutunamadı. Zaten felaketin eşiğinde olan Mandalor hükümetinin kraliyet gücü ise yetersiz kaldı. Pre Viszla bunu fırsat bilerek ödül avcılarını arkadan vurdu. Hepsini teker teker avlattı. Daha sonra ise hükümet binasını ele geçirdi. Kara Kılıcın sahibi olarak kendini Mandalor halkına tanıttı. Yaptığı konuşma ile tüm suçu Rakoo Harden’e yıktı ve Mandalor tahtına geçti.

– Anakin Skywalker’in Kabusu –
Anakin: “Bakmayacağım!”
Kafasını bir o yana, bir bu yana çevirdi. Bir anda bazı sesler yankılanmaya başladı.
Sidious: “Güç sende çok yoğun!”
Padmê: “Anakin lütfen!”
Sidious: “Güçlü bir Sith olacaksın.”
Anakin: “Senden nefret ediyorum!”

Karanlık zamanlar şimdi Aiden Droian’ın etrafını sarmıştı. Jedi Ustası Halsey ve onun padawanı Knox’u öldürmüştü. Mary Jeyne Seawak’ı tutsak ettikten sonra Dathormir’de ki ustasının yanına geldi. Fakat acı bir gerçekle karşılaştı. İlk başlarda kabullenemeyeceği bir gerçek. Fakat aşkı gördü. Akk Dog karşısında Rodvin’i yalnız bıraktığında ona ki gerçek aşkı gördü. Rodvin tüm çıplaklığı ile Saato’nun ve kendi ustasının planını Aiden Droian’a anlattı. Aşkını da itiraf etti. Aklı karışmış olan Droian her ne kadar bu durumu kabul etmese bile, etraflarının Talzin’in askerleriyle çevrildiğini görünce Rodvin’i öldürmek yerine işbirliği yapmaya karar verdi. Bu aşk oyunu kendisini farklı bir karanlığa sürükleyecekti.

Şüphesiz galakside ki en acımasız nesne krediler olmuştur. Onlara duyulan açlık ve onların varlığını size katacağı güç inanılmazdır. Darth Sidious bunu farkındaydı. Ustası ve hatta onun ustasından kendisine miras kalan ve yıllarca manipüle ederek kazandığı krediler, taşınmazları Sith Tarikatı için en iyi şekilde değerlendiriyordu. Edindiği her bilgiyi özenle seçip tartıyor ve sonuçlarını öngörerek uyguluyordu. Emir 66 henüz yeni yayınlanmıştı. Jedi Konseyinin zirve isimlerini Kamino’nun karanlık sularına göndermişti. Galactic Alliance için hazırlanan binlerce klon askerini kontrol altına almış ve onları silahsızlandırmıştı. Ayrılıkçılar içine sızmış olan Barriss Offee’yi ele geçirmiş ve Tol Skorr’u gönderdiği Yıldızların Sonuna göndermişti. Mytus’da yer alan hapishane esirleri tutmak için biçilmiş bir kaftandı. Fakat Jedi’lar amansızdı. Tek bir tanesi bile kendisini devirecek güce ulaşabilirdi. Acele ederse bu tarikatın yıkımını gerçekleştirebilirdi. Anaxes gezegeni yöneticisi ve Alsakan gezegeni yönetim koltuğunda söz sahibi olan Ysanne Isard aracılığı ile Zann Konsorsiyumun başında ki isim olan Tyber Zann’a Tython’a saldırma emri vermiştir. Toplanacak güçlü bir ordu ve ödül avcısı grubu ile bu saldırının failleri arasında kendisi gösterilmeyecekti. Jedi’ları seven halklar ödül avcılarından bir kez daha nefret edecekti. Böylece her şey istediği gibi devam edecekti. Sidious ayrıca bu planla Galactic Alliance’nin gizli üssünü öğrenmeyi hedeflemiştir.

– Hypori –
Galactic Alliance tarafından yönlendirilecek bir destroyer savunma hattı dışında burada Jedi’ların düşmanlarına hazırladığı başka bir sürpriz vardı. Zann Konsorsiyuma ait büyük bir filo yörüngeye geldiğinde ise bu sürpriz ile karşılaşacaktı. Daha öncesinde…

Hypori gezegeninden galaksiye gizli bir çağrı yayılmıştı. Talzin’in büyük bir içtenlikle cevap vereceği bir çağrı. Saato’nun ölümü hissettikten sonra Aiden Droian ve Rodvin’i yakalamıştı. Ellerinde yer alan Jedi’ları tutsak almıştı. Aiden Droian güçlüydü ve kendisine meydan okuyabilirdi. Ona bazı cevaplar bulacağı yalanını söylemiş ve böylece kendisiyle beraber gelmesini ikna etmişti. Mary Jeyne Seahawk ve Padawanı Bene’de alarak Hypori gezegeninde ki çağrıya cevap vermek için yola çıktı. Zann Konsorsiyumun yönetim üssünün bulunduğu yere geldiler. Amfi tarzı bir salonda Tyber Zann misafirlerini bekliyordu. Urai Fenn ve Silri’de ona eşlik ediyordu.

Tyber Zann’ın aldığı yeni iş Tython’a yapılacak saldırıya katılacak bir ordu toplamaktı. İşte bu ordu ödül avcılarından, iş adamlarından, savaşçılardan ve büyücülerden oluşuyordu.

Zann Konsorsiyumun büyük gemi filosu vardı. Kamino Savaşından bu yana 1 hafta kadar bir süre geçmişti ve diğer Galaktik güçlerin henüz büyük bir filo üretme zamanı olmamıştı. Bu filo Tython’u kuşatacaktı. Talzin in büyücüleri intikam için, Naboo gezegeninden gelen silahlanmış Jedi karşıtı gruplar intikam için, Ranklinge gezegeninden gelen FreiTek Incorporate yöneticileri Zann tarafından sunulacak yeniden yapılandırma programının hakkını kazanmak için, kapatılan yargıç tapınağının öğrencileri intikam için bu savaşa katılacaktı.

Fakat konu Aiden Droian’a gelince onun neden savaşacağını soran Tyber Zann hiç beklemediği cevaplar aldı. Kendisini oldukça güvende hissettiği bu yerde Aiden Droian ile dalga geçti. Onu getirdiği Jedi’ları öldürmeye zorladı. Aiden bu durumu kabul etmedi. Tyber ise buraya Jedi’ların kökünü kazımak için toplandıklarını söyledikten sonra Padawan Bene’yi getirdi ve onu vahşice öldürdü.

Buraya toplanan ödül avcıları ve savaşçı grup karşısında gösteriş için konuşma yapmaya başladı. Aynı anda Aiden Droian’ı küçümseyecek kelimeler kullandı. Onun bir zavallı olduğunu söyledi. Aiden Droian ise öfkesine yenik düşerek hiç olmayacak bu yerde ışın kılıcını kaptı ve Tyber Zann’ı öldürdü.

Hypori de yaşanan düello da yenik düşen isim sadece Aiden Droian olmamıştı. Urai Fenn’i öldürmüştü. Buradan daha önce ayrılan Silri ise Zann Konsorsiyumun lideri olmuştu. Tyber Zann ve Urai Fenn’in ölümü Silri’ye ulaştığında hiç tereddüt etmeden Mary Jeyne Seahawk’in ölüm emrini vermişti. Mary Jeyne Seahawk ise üssün dışına çıkarılmış ve infaz edilmişti.

– Tython –
Karanlık akşam gölünün altında yükselen gökdelenler, devasa doğal dikili taşlara dönüşüyor. Akıllı türlerin hünerlerini bir anıt vasfı kazandırdıkları bu dev cüsseli binalar, ahmaklığın herhangi bir türün kavrama yeteneğinin çok ötesinde olan engin ve sonsuzluğa karşı beyhude yere çabalamanın birer simgesi gibi duruyordu. Aynı çaba 500 Republica da gökyüzüne ulaşıyordu. Burada yaşanan bir savaş tüm galaksinin kaderini değiştirecekti. İşte bu savaşın daha öncesinde…

Tython’da yaşanan savaş büyük bir kıyımdan ibaretti. Zann Konsorsiyum filosu yörüngeye Silri komutasında geldiklerinde yaşadıkları sürpriz görülmeye değerdi. Birkaç büyük gemi ve ana saldırı gemisi hariç tüm gemiler güç ile durdurulmuştu. Komutasını kaybettikleri gemiler gezegenin yörüngesinde öylece kalakalmıştı. Silri bu duruma çok öfkelenmişti. Arkalarından gelebilecek küçük bir filo bile kendilerini avlayabilirdi. Kullanılabilecek tüm gemileri atmosfere girdirmiş ve diğer destroyerleri kaderlerine terk etmişti. Kara harekâtı başladığında Jedi’lar bir bakıma savaşa hazırdı. Gezegen üzerinde yer alan askeri üsse büyük bir çıkartma yapan Zann Konsorsiyum ordusu ile Tython Gezegeninde yer alan Galactic Alliance ordusu arasında görülmeye değer bir savaş başlamıştı. Jedi Tapınağı ise beklenmedik bir saldırı altında ezilmeye başladı. Filonun güçlü gemileri özel olarak hazırlanmış proton bombaları ile tapınağı bombaladıktan sonra ödül avcılarını ve gece kardeşi olarak bilinen Talzin Ana nın askerlerini ön saflara sürdü. Jedi’lar son anına kadar savundular. Burada yaşanan savaşta Talzin Ana ile Plo Koon arasında bir düello gerçekleşti. Plo Koon az bilinen bir yıldırım atma tekniği ile Talzin Ana’yı öldürdü. Tera Sinübe’nin ölümü, Plo Koon’un ölümü, Sora Bulq’un ölümü, Coleman Trebor’un ölümü ve daha nice Jedi Ustaları, padawanları, muhafızlarının ölümü bu savaşta gerçekleşti. Tython belki de Jedi’lar için bir yıkımın eşiği olacaktı. Galactic Alliance’ye bağlı korkusuz bir grup avcı ve 1 destroyer gelene kadar…

– Kont Maul’un Hikâyesi –
Kardeşi Savage Opress’e Mandalor gezegenini ele geçirmesini emreden Darth Maul ustasından aldığı yeni görev ile Kont Dooku’yu öldürmüştü. Daha sonra ise Ayrılıkçı Liderlerinin toplanma yeri olan Mustafar gezegenine hareket etti. Burada yer alan ayrılıkçı üssünde toplanan liderlere Darth Maul bir saniye bile bakmadan saldırmıştı. Kont Darth Maul’un ilk kurbanı San Hill oldu. Vibro Kılıç daha sonra Passel Argente’yi öldürdü. Bağımsız Sistemler Konfederasyonu (Ayrılıkçı) liderleri öldürdükten sonra Darth Sidious’un emriyle, Darth Maul galakside yer alan tüm droidleri kapatma çağrısı göndermiştir. Sonuçta, Tikkes, Poggle the Lesser, Shu Mai, Pu Nudo ve Wat Tambor büyük bir oyunun kurbanları olmuştu. Onlara ait her bir frekanstan gönderilen bir mesaj galakside yer alan droid birimlerin onda dokuzunu kapatmaya yeterdi.

Bu hikâye başka bir yerde başka birisini zor durumda bırakacaktı. Savage Opress çok büyük bir kararlılık ile Pre Viszla’nın karşısına çıkmıştı. Ona ihanet ederek tahtına göz dikmişti. Droidleri ile etrafını çevirmişti. Mustafar’dan gelen ileti ile droidler devre dışı kalmıştı. Pre Viszla kaçarsa kara kılıcı kaybedecekti. Kaçması durumunda yakalaması imkânsızdı. Savage kararlılığını bozmadı ve Pre Viszla ile düello yaptı. Viszla’yı yendi ve onu öldürdü. Artık kara kılıç Savage’ye aitti. Yeni Mand’alor olarak gezegenin yönetimini ve anahtarını bir zamanlar Pre Viszla’ya hizmet etme yemini eden Almec’in bizzat kendisinden aldı.

Darth Maul’un devam eden hikâyesinde yolculuğu Tython’a uzandı. Burada Padmê Amidala’yı yakalamak için harekete geçti ve Anakin Skywalker ile Kit Fisto’yla karşılaştı…

– Anakin Skywalker’in Düşüşü –
Uzun zamandır Padmê hakkında ki hissettikleri Anakin’i derinden sarsıyordu. Galactic Alliance Liderinin doğum sırasında ölümünü görüyordu. Rüyaları dehşet vericiydi. Bir zamanlar annesinde gördükleri gibiydi. Bunun fakında olan Darth Sidious yeni çırağı olması için Anakin Skywalker’ı yanına çağırttı. Tüm gerçekleri yüzüne söyledi. Skywalker’in bu durumu çabuk kabullenmesi ise Sidious’u endişelendirdi. Jedi kimliğinden vazgeçen Anakin Skywalker karısının hayatının kurtarılması karşılığında Sith olmaya karar verdi. Ayrıca karısının tehlike de olduğunu hissetti. Tython’a doğru yeni kimliği ile yola çıktı. Onun adı artık Darth Vader olmuştu. Sidious için Anakin kesinlikle bir sınava tabii tutulmalıydı.

Maul’un bacaklarının kesildiği, Vader’in doğrandığı versus.

– Darth Vader’in Yükselişi ve Düşüşü –
Sidious iki kuralına uygun olarak biri eski biri yeni çırağını düello yapmasını istiyordu. Zafer kazananın Sith yolunda ilerlemeye layık bir çırak olacağını biliyordu. Darth Maul ve Darth Vader bu anlamda Tython’da bir düello yaparken bu düello sırasında Jedi Ustası Kit Fisto’da vardı. Aralarında yaşanan düello muazzamdı. Darth Vader karanlığın içinde Darth Maul’u yenmişti. Fakat öfkesine yenik düşen Vader, Maul’u öldürmek için son bir hamle yapacakken Kit Fisto tarafından durduruldu. Galaksi bir kez daha Jedi ve Sith’in kavgasında ezildi.

Bossk’un suikast için son anda yaptığı hamle ile Hapes Kraliçesi ölmüştü. Even Piell kraliçeyi koruyamamıştı. Hapes Savunma Bakanı Yoesa Ayun kozları eline almıştı. İç savaş başlamıştı. Hapes kaderine terk edilmişti. Kraliçenin iki oğlu General Kale ve General Isolder arasında ki çekişme çok büyüktü. Isolder’in arkasında savunma bakanı vardı. Kale’nin arkasında ise Jedi’lar. Her iki tarafında emrinde bulunan güçler vardı. Gemi gücü olarak ise General Isolder’e bağlı olan filo daha güçlüydü. Kraliçenin filosu ile Kpakpando na-enwu’nun emrinde yer alan güçler ise yetersizdi. Savaşın kaderini Hapes Kümesinin özel kuvvetleri belirleyecekti. Even Piell bu uğurda kendini feda etmeye hazırdı. Hiç düşünmeden özel kuvvetler komutanı Msilikali Wamkulu ile görüştü. Savaşın kaderi Wamkulu’nun seçeceği taraftan yana olacaktı. Bizzat Amiral Lucîferum ve Savunma Bakanına bağlı olan özel kuvvetler komutanının kararı ise Jedi’lar dan yana oldu. Hapes Özel Kuvvetlerin yarısı bu karara isyan etti. Savaşın gidişatında Hapes in en değerli gemisi yok oldu ve özel kuvvetlerin üzerine düşerek burayı yerle bir etti. Wamkulu, Even Piell, Jax Pavan ve Yorik Belgo’nun özel çabaları ile sonunda Savunma Bakanı Yoesa Ayun’un yerini tespit ettiler. Hapes gezegeni yörüngesinde devam eden savaşta savunma bakanına doğru ilerleyen Even Piell dostlarını teker teker geride bırakmak zorunda kaldı. Bu iş çok ciddiydi ve eğer savunma bakanının karşısına çıkmazsa elinden kaçırabilirdi. Bir tuzağa gittiğini fark ettiğinde artık dönüş yoktu. Ödül Avcısı Bossk onu hazır bekliyordu. Ani yapılan saldırı Even Piell’i şaşırttı ve dengesini kaybetmesine neden oldu. Jedi refleksleri ve azmi sayesinde yeniden toparlanan Even Piell ayağa kalktı. Bossk ile savaşan Jedi Ustası sonunda ödül avcısını öldürmeyi başararak savunma bakanını tutukladı. Even Piell artık Hapes Fatihi olarak anılacaktı.

Birkaç Jedi’dan oluşan ve Cin Drallig’in emri ile başlatılan Jedi İstihbarat projesine dahil olan bir ajan Jedi gurubu Dr. Gubacher’i kaçırmıştı. Gubacher’e özel teklifler sunan Jedi’lar onun Galactic Alliance için çalışmasını istemişti. İkna çabaları sonucunda Gubacher Jedi’lara hizmet etmek istedi. Chirrut Imwe isimli bir Jedi Şövalyesi tarafından eğitilmeye başlandı. Savaş Tython’a geldiğinde ikili bu gezegenden ayrıldılar. Eriadu Sistemine gittiler. Burada Ferus Olin ve Jiona vardı. Sabırsız ve itaatkâr olmayan kişiliği ile Dr. Gubacher yeni dostlarıyla erkenden yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Daha önceden Ferus Olin ise Wedge Antilles isimli genç bir pilot kurtarmıştı. Bu pilotun özel bir fighter kullandığını görmüştü. Prototip ise Belsavis gezegenin yüzlerce metre altında ki sularına gömülmüştü. Prototip projesinin sahibi ise Eriadu da yaşıyordu. Yaşanan talihsiz olaylar sonucunda Ferus Olin yaralanmıştı. Sugi isimli bir ödül avcısı onlara saldırmıştı. Dr. Gubacher ve Chirrut Imwe’de buraya geldiklerinde bu saldırıdan paylarını aldılar. Ayakta kalan sadece Dr. Gubacher’di. Sugi’yi durdurmak için elinden geleni yaptı ve sonunda ödül avcısını etkisiz hale getirdi. Jiona yaralanmıştı. Ferus Olin ise baçta tankına konulmak zorunda kalmıştı. Fakat saldırının ikinci ayağı vardı ve gemileri çalışmıyordu. Jiona hiç tereddüt etmeden yeniden saldırıya geçen korsan grubuna karşı atağa geçti. Talihsiz görünen bu saldırıya daha sonra Dr Gubacher katıldı. Fakat yerel güçlerin gelmesi ile işler çığırından çıktı. Gubacher buradan kaçmayı seçti. Kaçmadan önce ise X-Wing isminde ki fighter projesinin yanına aldı.

Kaderin yol ayrımı son buldu… Birkaç asker ile birlikte Luminara Undili ve Rachel sonunda Mytus sistemine gelmişlerdi. Çok güçlü kalkanları bulunan bir uzay istasyonu vardı. Gezegen etrafında dolaşan asteroit kuşağında yer alan bu uzay istasyonuna girmek için Luminara Undili kamikaze taktiği kullanmıştı. Ana kapıdan içeriye dalmışlardı. Savaşarak eski çırağı Bariss Offee’nin hapis tutulduğu yere varmışlardı. Rachel bu konuda Luminara’ya ne kadar yardımcı olursa olsun kaçınılmaz sonun önüne geçememişti. Güç ne isterse o olurdu. Bu kurtarma harekâtında Luminara Undili ölmüştü. Bariss Offeee ise işkenceden ölmek üzere iken kurtarılmıştı. Geriye sadece buraya gelirken yanlarında olan pilot, Rachel ve Bariss kalmıştı. Uzay üssünden çıkmaları zor olmuştu. Ayrıca klon askerlerine benzeyen bir askeri grubun varlığını da burada öğrenmişlerdi. Barriss Offee yeniden Jedi ların arasına dönmüştü.

Aydınlık tarafın doğası Karanlık taraf ile karşılaştırıldığında aydınlığın gücü gerçekten hafif kalırdı. Jedi’lar bu doktrini yıkmak için yıllarca çalıştılar. Şimdi ise Jedi yeniden dönmüştü. Mace Windu ve Usta Yoda galaksinin kaderini değiştirecek Jedi’ların yanında yerlerini alacaktı. Cin Drallig ve Tus-ik Uru isimli iki Jedi umutsuzca kimliğini öğrendikleri Sith Lorduyla savaşmaya başladılar. Darth Sidious ile olan savaşları Sidious un sinsi hamlesi ile neredeyse yenilgi ile sonuçlanacaktı. Cin Drallig’in padawanı Serra Keto’yu yakalatmıştı. Savaş sırasında Serra Keto’u gören Jedi’n dengesinin bozulacağını düşünüyordu, kara lord. Fakat öyle olmadı. Master Yoda ve Mace Windu’nun gelmesiyle savaşında kaderi değişti. Tarihi savaşta Darth Sidious ve Cronal yan yanaydı. Cin Drallig, Master Yoda ve Mace Windu ise karşılarındaydı.

500 Rebuclica da ki bu yer, Şansölyenin toplantı odasıydı. Burada yer alan gölge öylesine güçlü ve şekilsizdi ki sadece odanın ışığını değil, tüm galaksinin ışığını yutuyordu. Bu gölgeyi ise bir ışık bozuyordu. Yeşil bir ışık… Yoda tarafından yaşamına son verilen tüm güç bağlantıları kesilen Darth Sidious en sonunda Yoda tarafından öldürüldü. Sidious’un ölümünden sonra…

Kader versusu.

Ona en yakın isimler olan Merili, Cronal, Irek Ismaren ve Jerec tutuklandı. Yaptığı tüm hainliklerin delilleri birer birer toplandı. Senatör Bail Organa ve Senatör Mon Mothma tarafından senatoya sunuldu.

Jedi’lar Tython’da kazandı.
Jedi’lar Ryloth’da kazandı.
Jedi’lar Coruscant’da kazandı.
Jedi’lar Rishi’de kazandı.
Jedi’lar Kamino’da kazandı.
Jedi’lar Galaksi’de kazandı.

Düzen yeniden sağlandığında birkaç Ayrılıkçı sistem hariç tüm ayrılıkçı sistemler Cumhuriyetin kontrolüne geçti. Klon Savaşları sona erdi. Galaksi yeniden toparlanma sürecine girdi. Artık huzur galaksiye gelmişti. Sanırım…

Ganthel’in Kralı en iyi adamı olan Melek Gözü kurtarmak için yeni keşfedilen bir gezegene gitmişti. Melek Göz buraya daha önce gelmiş ve kendisinden haber alınamıyordu. Melek Göz den neden haber alınamadığını bizzat yaşayarak öğrendi. Yuuzhan Vong isimli galaksi dışı bir varlık buradan galaksiye yapacağı saldırı için toplanıyordu. Vergere isimli eski bir Jedi ile tanışan eski Jedi Ima Gun Di işbirliği yaptıktan sonra Vergere’yi kurtarmak için harekete geçti. Acımasız tuzaklarla dolu bu yerden kurtulduğunda Ganthel’e gelmişti. Şimdi ise Zonama Sekot’dan ayrılan önce Yuuzhan Vong filosu hem Ganthel’e hem de Coruscant’a doğru yol alıyordu. Seçilmiş kişinin kaderi ise kendi gezegenini korumaktan çok daha öte bir boyutta olabilirdi. Father ile iletişime geçtiğinde galakside serbest kalan Abeloth isimli bir cadının varlığından haberdar olmuştu. Onun durdurulması gerekiyordu. Ganthel Kralı halkını kurtarabilirse bu uğurda savaşacak gibi görünüyordu.

Ayrılıkçılar dağıldıktan sonra Ticaret Federasyonu Liderinin ölüm haberi federasyon içinde büyük çalkantılara neden oldu. Cumhuriyetin büyük ordusu tutukladığı her isimde halk tarafından federasyona duyulan güven yok oldu. Durumu kurtarmak isteyen Maje Panaka, Cumhuriyet ve Jedi’lara bağlılık yemini etmiştir. Kötülük son çırpınışlarını sergilemek isteyecekti. Ayrılıkçı artığı birkaç gezegen Bağımsız Sistemleri Kurtarma İttifakı adında bir anlaşma içerisine girdiler. Ama artık karşılarında zayıf bir oluşum yoktu. Yüzlerce sistemi içinde barındıran Cumhuriyet ve yüzlerce Jedi vardı. Ki Adi Mundi ve Shaak Ti ise Aayla Secura tarafından Rishi ayında ki bir üsten kurtarılmıştı. Burada Captain Rex ile karşılaşan Jedi2lar klonlar hakkında ki Emir 66 gerçeğini öğrenmişti. Sith’in ustası yok edilince Emir 66 iptal edildi ve bu emri uygulamak zorunda kalan tüm klon askerlerinin hafızasında ki çipler çıkartıldı.

Savage Opress yeni koltuğunda kardeşinin yerini öğrenmişti. Maul’u Tython’dan kurtartmıştı. Benzer bir kurtarma girişimini de Obi wan Kenobi yapmıştı. Tahttan zorla indirilen Mandalor Düşesi Satine’yi ödül avcısı Rako Hardeen ve Bo Katan Kryze’nin elinden kurtarmıştı.

“O benim tarafımda olurdu! Bunu biliyorum! Bunu hissettim!” Anakin Skywalker öldüğünde ve Darth Vader yükseldiğinde sarf ettiği sözlerin anlamsız olduğunun farkına varmıştı. Gözleri açtığında garip bir kask kafasına takılmıştı. Vücudu droid parçalarıyla kaplanmıştı. Sadece sağ eli ve üst göğsüyle kafası sağlan duruyordu. Padmê’nin güç içindeki bağının koptuğunu hissetti. Onunla ilk evlendiği zaman söylediği sözler dün gibi kulağına fısıldanıyordu adeta.

Tüm bu yaşananlar çok uzun zaman önce uzak, uzak bir galakside geçti. Çoktan bitti. Onu değiştirecek hiçbir şey yapılamaz. Bu, aşka, kardeşliğe, ihanete, karanlığa ve aydınlığa dair bir hikâye. Bir çağın sonunun hikâyesi. Alında bitmedi. Şu an da tam da burada gerçekleşmekte. Siz bu kelimeleri okurken meydana geliyor. Bu bir çöküş değil. Alacakaranlık henüz bitmedi ama aydınlık şimdi başlıyor. Ne de olsa akbabalar yüksekten uçar.

  1. TUR… Belki bir gün.
Önceki İçerikAnakin Skywalker, Mesih ve Freud
Sonraki İçerikEwan McGregor Disney+ için Obi-Wan Kenobi Olarak Geri Dönüyor!