Geri dönen ve yeni gelen oyuncular Skywalker efsanesinin son bölümü için bir araya geliyor.

Star Wars: Bölüm IX, 1 Ağustos 2018’de Londra’nın Pinewood Stüdyoları’nda çekime başlayacak. J.J. Abrams, Skywalker efsanesinin son bölümünü yönetmek için geri dönüyor. Abrams senaryoyu Chris Terrio ile birlikte yazdı.

Geri dönen oyuncular arasında Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo ve Billie Lourd yer alıyor. Bölüm IX oyuncu kadrosuna yeni katılan isimler Naomi Ackie, Richard E. Grant ve Keri Russell’e tecrübeli Star Wars aktörleri Mark Hamill, Anthony Daniels ve Lando Calrissian rolüyle Billy Dee Williams da eşlik edecek.

Leia Organa rolü bir kez daha Carrie Fisher tarafından oynanacak, bunun için de Star Wars: Güç Uyanıyor için çekilmiş fakat daha önce yayınlanmamış kamera görüntüleri kullanılacak. Abrams şöyle söyledi: “Carrie Fisher’i çok seviyorduk. O olmadan Skywalker efsanesine tam anlamıyla tatmin edici bir son bulmak bizi zorladı. Asla yeni birisini oynatmayacak veya CGI bir karakter kullanmayacaktık. Kızı Billie’nin de onayı ve desteğiyle, Bölüm VII’de beraber çektiğimiz görülmemiş kamera görüntülerini kullanarak Carrie’nin mirasını ve Leia rolünü onurlandırmanın bir yolunu bulduk.

1977’deki Yeni Bir Umut’tan bu yana Star Wars efsanesinin her bölümünün müziklerini yapan bestekar John Williams, Bölüm IX’la uzak, çok uzak bir galaksiye geri dönecek.

Star Wars: Bölüm IX’un yapımcılığını Kathleen Kennedy, J.J. Abrams ve Michelle Rejwan; baş yapımcılığını ise Callum Greene ve Jason McGatlin üstlenecek. Set ekibinde Dan Mindel (Görüntü Yönetmeni), Rick Carter ve Kevin Jenkins (Ortak Yapım Tasarımcıları), Michael Kaplan (Kostüm Tasarımcısı), Neal Scanlan (Yaratık ve Droidlerin Görsel Efektleri), Maryann Brandon ve Stefan Grube (Editörler), Roger Guyett (Görsel Efekt Gözetmeni), Tommy Gormley (1. Yönetmen Yardımcısı) ve Victoria Mahoney (2. Bölüm Yönetmeni) yer alıyor.

Filmin vizyon tarihi Aralık 2019 olarak planlandı.

KaynakStar Wars Resmi İnternet Sitesi
Önceki İçerikAbeloth Hakkında Her Şey
Sonraki İçerikGüç’ün Mirası: Snoke kimdir
Mehmet Ali Dede
Star Wars Evreni'nde çevirmen, yazar.