Star Wars’ta bir seslendirici olan Sam Witwer, Dave Filoni’nin Star Wars Asiler’e Legends karakteri olan Starkiller’ı eklemeyi düşündüğünü açıkladı.

Witwer, çoğunlukla Klon Savaşları ve Asiler’deki Darth Maul‘un seslendiricisi olarak biliniyor, Dave Filoni’nin Legends karakterlerinin Canon Evrene‘de geleceği açıklamasını yaptığı bir Twitch yayınında karşımıza çıktı.

Witwer, Galen Marek’ı (Starkiller) seslendirmişti ve Galen Marek ise bir Legends oyunu olan The Force Unleashed’de Darth Vader’ın çırağıydı. Görünüşe göre, bu karakter Canon olmaya çok yakındı.

“Dave, Starkiller’ı Star Wars Asiler adlı çizgi filmde bir Cezacı yapmayı düşündüğünü bana söyledi. Hikayeye pek uymazdı ama böyle düşünmelerinin sebebi, ilginç bir karakter olabileceğiydi.”

Legends hikayesinde, Galen Marek daha küçük bir çocukken Darth Vader tarafından kaçırılıyordu. Vader’ın planı Galen Marek’ı çırağı olarak eğitip Darth Sidious’a ihanet etmekti. Oyun ise size seçim yapma şansı veriyordu. Karanık veya Aydınlık Taraf arasında seçim yapıp o yol üzerinde ilerleyebiliyorsunuz.

Bir hikaye çizgisinde, Starkiller Vader’a ihanet ediyor. Öldüğünde ise Bail ve Leia Organa’ya bir ilham kaynağı oluyor. Starkiller’ın başlattığı “İsyan”ı devam ettiriyorlar. İsyan sembolü ise Galen Marek’ın anısına seçiliyor.

2012’de Disney’in Lucasfilm’i satın almasıyla birlikte Starkiller karakteri ve The Force Unleashed oyunu, Legends hikaye olarak kaldı.

Star Wars Asiler yavaşça Yeni Bir Umut’a yaklaştığı için Cezacı faktörü azalıyor. O yüzden Starkiller’ın gelme olasılığı neredeyse sıfır.

Asiler, Starkiller’la ilgili birçok epik sahne içeriyordu. Starkiller, oyunda Vader’ın kaskını parçalamıştı. Asiler’de de aynısı oldu. (2. sezon finalinde Ahsoka parçalamıştı.) Ezra’nın bir Imperial Walker’ın kontrolünü ele geçirmesi de buna örnek olabilir. Çünkü Starkiller, Güç sayesinde bir Yıldız Kruvazörü’nün kontrolünü ele geçirmişti ve onun yere çakılmasını sağlamıştı.

Görünüşe göre, şu anlık sadece Güç Uyanıyor’daki Starkiller’la yetineceğiz. 🙁

Önceki İçerikJedi ve Sith Felsefesi
Sonraki İçerik‘Son Jedi’ Karakter Posterleri LEGO Tarzında Tekrar Yayınlandı
Erdinç
Star Wars Evreni topluluğunun kurucusu.